Sista dagen.

Då var det redan nyårsafton. Det har året har gott sjukt snabbt och det har hänt så otroligt mycket, både negativt och positivt. När det här året började var självskador fortfarande en del i mitt liv. Framtiden var bara en tjock dimma och jag trodde att jag skulle få ha det så resten av livet. Men precis när jag trodde att botten var nådd kom Gustaf. En männsika som såg mig under allt det här, såg mitt riktiga jag och var med mig utan att ställa krav på hur jag borde vara. Till en början testade mina demoner honom på massa hemska sätt men istället för att han sprang iväg från mig stannade han. Nära. Då insåg jag att riktig kärlek fanns, något att kämpa för! Och samtidigt som jag upptäckte detta förstod jag att dbtn kunde hjälpa mig. Nu har det gått över sju månader sedan jag skar mig själv eller tog en överdos. Livet är vackert. Och jag tänker fortsätta kämpa, även om det är så in i helvetes svårt och tungt ibland. Men nu vet jag, att livet är värt att kämpa för. Och stolt är jag, över mig själv, Gustaf och alla andra som stått ut och funnits kvar.

Ett nytt år är snart här, och det ska bli året då jag blir helt frisk.

Onsdag.

Idag har jag jobbat, fytusan, det hände saker hela tiden. Lagom slut i huvudet nu. Vi har även bestämt hur nyår ser ut nu. Först en sväng till Gustaf (eftersom klt är bajsapa), sen buss till ljungbyholm och Matilda och senare blir det palace. Så det kan nog bli trevligt. :)

Tror inte riktigt på det där med nyårslöften, de brukar inte hållas mer i någon vecka. Men iallafall, tänkte försöka mig på en. Måste börja hålla ordning i mitt liv. Så jag tänkte köpe en almenacka och skriva ner allt i. Speciellt sånt som man borde göra men aldrig gör. Och sedan verkligen göra det jag planerat den dagen. Tror min hjärna skulle må bra av att inte behöva hålla ordning på allt hela tiden. Och om det är lite tommare i hjärnan skulle jag förhoppningsvis må bättre pysiskt också.

Nu är jag hos Gustaf, och försöker skriva medan han dammsuger under och runt mig. Sen blir det nog lite spel, kaffe och bara en lugn och skön kväll. Sen tidigt hem, tänkte göra klart mina cupcakes till mamma. Bara en kvar att virka och tre att dekorera.

Min granne tog med mina blombroscher som jag sytt, och än så länge har jag sålt för 200kr. Har ett par beställningar hemma på fler som jag måste göra klart så småningom. Något att skriva upp i almenackan kanske?

Tisdag.

Virkade en sjal/stor krage till Sofia igår. Har aldrig gjort något stort så snabbt förut. Tre nystan gick det åt till den här, och jag virkade först som en bred halsduk och sydde sedan ihop ändarna. Nu slipper lillasyster frysa mer!








(Ursäkte den väldigt vackra egobilden, men ville visa hur den ser ut på.)

Har jobbat lite idag, ett kort och lagom pass. Inte mycket och göra så jag motionerade en av de boende. Vi tog en långpromenad, sen drack vi lite kaffe ocg efter det ett träningspass på hans motionscykel.
Bemanningen ringde och härjade med, ville att jag skulle in som personlig assistent hos en man mitt ute i skogen. Vaken natt nyårsafton, vilket inte lät speciellt lockande, varken för honom eller mig. Kul att fira nyår med en helt främmande männska som dessutom ska ta hand om en, och inte har en koll på någonting. Och som vanligt när man tackar nej till jobb blir dom helt ställda. Men även om jag får sjukt dåligt samvete av att tacka nej när jag står som tillgänglig stod jag på mig, för hans skull. Och sen gjorde jag en fräckis och satte mig som otillgänglig nyår. Jag har ju köpt en klänning och allt. ;)

Måndag.

Fick ett sms av Emmie precis när jag hade vaknat, så jag plockade upp henne och vi tog en tur till stan. Mycket trevligt må jag säga! Så idag hittade jag en stor, blommig tröja, en svart kjol, ett par strumpbyxor med gludiga detaljer som jag tänkte ha till nyårsklänningen jag köpte igår. En grå basker och vanliga tights blev också inköpta. Men mest nöjd är jag över stunden med Emmie. Vi träffas för sällan!

Satt och pysslade igår och det blev ett par saker färdiga.



En nyckelring till mamma. Mycket pilligt eftersom garnet var så väldigt tunt. Resultatet blev bra ändå, tycker jag.



En päronglass med strössel, tack!



Och trondylompen blev färdig! Ganska sne och konstigt, men charmig är han! Gustaf, den är fortfarande till dig, men eftersom jag aldrig lär mig vad figuren heter heter han nu mera trondylomp. ;) Nästan rätt, va?

Söndag.

Tog en sväng till modehuset idag. Som tur var var det inte lika mycket folk där idag som det var i stan igår. Först gick jag med Sofia och hennes kompis, men dom var förbannat sega så jag gick själv resten av tiden. Stötte på Erna i äckel-gula-kartong affären med. Nice! Hoppas vi kommer fram till något roligt på nyår. Sen så köpte jag iallafall en klänning, ett par örhängen, en stor gosig, randig tröja och en konstig, men snygg kofta.


 

Sen åkte jag förbi Gustaf en stund, men mitt pmshumör är på botten så jag satsar på att isolera mig ikväll. Tänkte väl virka lite, lyssna på någon nice musik och bara ta det lugnt. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon!

Lägger även upp en bild på ett armband jag gjort till Sofia. Pannbandet glömde jag såklart hos Gustaf, men bild kommer när jag tagit tillbaka det.


Lördag.

Julen har varit lugn och skön. Jobb på dagen, mys med familj på kvällen. Igår hade jag och Gustaf lite jul. Hade köpt en skjorta och ett par duntofflor till honom, så att jag slipper den jävla sticksiga filten i hans säng. :) Själv fick jag ett par jättemysiga mjukisbyxor. Jag hade tänkt att å ut på kvällen men humöret var inte det bästa, och då är det inte värt att chansa tycker jag.

Fick även en spikmatta i julklapp, och jag och Gustaf fick varsin biljett till Kent i Örebro. Väldans trevligt tycker jag.

Idag gjorde vi ett försök att titta lite på stan, men det var för mycket folk. Kunde inte fokusera på någonting knappt. Sen fick jag världens mensvärk så då stack vi hem till Gustaf och slappade. Nu är jag hemma och har precis virkat klart ett pannband, som jag faktiskt tänker behålla själv.

Onsdag.

Slängde ihop ett armband i går till mormor i julklapp. Var himla roligt att göra och tog inte speciellt lång tid. Tycker det blev ganska fint också så nu gör jag ett till till Sofia fast i svart och mörkrosa.

God Jul!



22/12-09 R.I.P



Sov sött.

Tisdag.

Idag har jag gjort klart mozartkulorna jag, Sofia och Gustaf började med igår. Tur för mig att det fanns choklad kvar när jag var färdig så att jag kunde doppa en banan i. Mums! Gjorde även klart sjalen till mormor. Blev för ivrig som vanligt att jag slog in den innan jag hann ta kort på den. Jag får sno tillbaka den på julafton.

Snart ska jag åka till Emmie och träffa Ida och Erna. Ska bli kul. Bara att jag glömt vad Ida sa vad vi skulle göra. Typiskt mig!

Och imorgon blir det ett 12timmars pass så jag hoppas att jag inte har glömt någon julklapp eller någon inslagning. Jobbar även julaftons dag så jag har verkligen de sista timmarna nu atty komma på om jag glömt något. Jag skulle ju inte bli förvånad!

Måndag.

Nu har jag inte skrivit på typ en vecka och jag vet inte riktigt vart jag ska börja.

Har strulat med bemanningen som vanligt. Dom ringde som vanligt och frågade om jag ville jobba som personlig assistent hos en kille med mrsa. Sist jag var där blev jag utslängd på grund av min piercing och jag var inte sugen på det igen. Så jag frågade igen om vad som egentligen gäller med piercing och smitta. Då började han läsa i det nya dokumentet någon läkare skrivit och så började han snacka om eksem. Så då fick jag ringa till kommunhälsan eftersom min hud är kass och dom sa direkt att jag inte skulle vara och jobba där. Konstigt att de inte kollar upp sånt innan. Nu slipper jag det iallafall.

Jag fick en jävla surprise igår när jag upptäkte att jag inte drömt att Ida hade skickat ett sms och frågat om va kunde åka pulka. Så igår blev det en väldigt mysig promenad i termobyxor och sen tittade vi på pippi. Bästa dagen på länge, Idde!

Var hos mormor hela hennes födelsedag i torsdags, pysslade och lagade födelsedagsmat. Hon blev lagom chockad av micron hon fick. Fast gladas blev hon nog av Miss Li skivorna hon fick av mig, vi dansade nästan hela dagen. :)

Nu tittar jag på Donnie Darko och ska försöka bli klar med sjalen till mormor. Mamma är dålig så jag ska hjälpa till lite med julstäd tänkte jag. Har redan dammsugit hela huset. Och snart kommer Gustaf, då ska vi baka julgodis.

En vanlig måndag.

Kalaset igår var trevligt. Mycket mat och trevliga människor. Och Gustafs farmor, som vi var hos, hade nog världens finaste hus. Trivdes direkt när jag klev in genom dörren. Hoppas hon var allvarlig när hon sa att vi skulle få ärva det. Jag skulle flytta in direkt! Jag har ingenting emot ett mysigt hus med utsikt mot havet även om det ligger i pataholm. Ett hem i precis min stil!

(Om någon läser barometern är det jag i hörnet på den största bilden från marknaden i Pataholm.. haha!)


Sov hos Gustaf sen inatt, när vi vaknade framåt halv tolv käkade vi frukost och tog oss in till stan. Köpte en dvd med depeche mode till min farbror, en julklapp till Sofia som jag inte tänker skriva här och garn till en halsduk till Sofia och till en sjal till mormor som jag börjat på nu. Den blir mörkt blågrå, stora maskor och jättegosig. Hoppas hon blir glad för det. Som vanligt ommer bilder när jag är klar... :)

Och självklart, Amanda, hade du fått dockan om du fortfarande var min granne!

Bemanningen slutar aldrig förvåna mig måste jag säga. Idag ringde dom kvart över två och frågade om jag kunde jobba idag. Och gissa när passet började? Jo, kvart över två. Hur tänker dom? Jag fick henne att förstå att det inte funkade och att dom fick försöka hitta någon annan och ringa mig om det inte gick. Och inte har dom ringt än... Skönt att jag slapp stressa mig dit!



Erna, hör av dig om planeringsdag! Jag har mycket ledig tid nu.

Snölördag.

Första lediga dagen på ett tag nu! Så förbenat skönt. Har tagit en sväng med Sofia på stan, köpt lite julklappar. Har även städat bland mitt garn och snart kommer det en massa folk hit. Ska bli kul. Varm och kall, paketlek och trevliga människor.

Och imorgon blir det en tur till Pataholm för att fira Gustafs pappa. Fullt med släktingar, men det blir nog bra kan jag tro.

Måste bara nämna att det är så jävla härligt med snö! Stackars stadsbor som inte får njuta av detta... ;)

Passade på att ta bilder på min docka jag virkat och mina cupcakes. Lägger ut dom nu!



Dockan som är tänkt som julklapp till min granne.


Cupcakes! Så himla roligt och enkelt att göra. Väldigt fina blir dom med.

Någon slags dag.

Hár inte skrivit på ett tag nu, var på kalas i lördags, bakis efter att sväfar bjöd mig på för mycket champange och päronkonjak, stan och virkmani på söndag och idag har jag jobbat mellan 8 och 20. Imorgon och på torsdag är det också tolvtimmarspass och på fredag en vanlig dagtur. Skönt att jag bara är på fyrklövern iallafall!

Har även fått tider fram till nyår, skönt att ha lite planerat! Får min hjärna att fungera bättre. Fick även jobba julafton, lite extra pengar där.


Har virkat klart dockan nu, har bestämt mig att min granne ska få den. Hon är 6 och älskar rosa, så det blir perfekt! Har även börjat på mina cupcakes nu. Lägger upp bilder när jag har tillgång till den andra datorn. Jag är nöjd måste jag erkänna.

Och Ida, jag är pepp för Norge!

Lördag.

Efter att jag hade jobbat heladagen på fyrklövern igår så skulle jag egentligen till nästa ställe och jobba. Men när jag kom hem varjag helt slutkörd och sjukanmälde mig på det passet igår och ett jag hade idag. Det är väligt sällan jag tackar nig eller sjukanmäler mig, men igår gick det helt enkelt inte. Hade ganska dåligt samvete igår men idag är jag glad att jag gjorde det för jag behöver verkligen vila upp mig. Måste ändå säga att jag är ganska nöjd med mig själv ändå att jag sjukanmälde mig. Det visar att jag äntligen börjat lyssna på min kropp och förstå när jag behöver ta det lugnt.

Nu är jag hos Gustaf, han är söt när han skurar golven må jag säga! :) Ikväll blir det kalas när svärfar fyller 50.

Laserbehandling.

Varför ska det vara så svårt att hitta ett ställe som utför ärrkorrigering nära Kalmar? Hittar verkligen ingenting som ligger här omkring. Fanns ett ställe som verkar okej i Lindköping, men det blir genast mycket dyrare om man ska ta sig dit och tillbaka ett par gånger. Kom fram till samma ställe flera gånger i Växjö. Men väl på sidan står det ingenting om just ärrborttagning.

Ju mer jag tänker på det desto mer säker blir jag. Jag vill bli av med mina ärr, främst på armarna. Benen känns inte lika viktiga. Om jag tar bort ärren så att det inte syns så mycket kanske jag slipper få ångest över att folk kanske dömmer mig efter dem, att folk inte längre pratar med mina armar istället för mig, slipper tänka på hur jag ska döjla dem vid första möten just på grund av det.

Jag kommer inte heller bli frestad att falla tillbaka i gamla beteenden. Efter en sådan behandling är det inte värt att förstöra armarna en gång till. Det kommer hjälpa mig på vägen.

Och mamma berättade nu att hon kommer hjälpa mig att hitta den bästa läkaren och även betala behandlingen. OCh Gustaf lovade att följa med och stötta. Skönt att de två bästa finns på min sida!

Torsdag.

Har slutat jobba nu, är inte jättetrött efter jouren för en gångs skull. Kan bero på att det var första natten jag vaknade av klockan och inte larmet! Grymt skönt.

Snart ska jag till bemanningen och se till att jag får lön den här månaden iallafall. Kan behöva lite påfyllning i kassan till jul. :) Sen blir det att pumpa muskler med Erna. Ska bli najs att träffa henne igen. Blir inte så ofta längre, och det är synd, tycker jag.

Måste ta tag i träningen nu, tränar max en gång i veckan och det känns inte helt okej. Jag vet ju att jag mår så mycket bättre när jag rör på mig och ändå tar jag inte tag i det. Ibland är man ganska dum.

Var hos läkaren på trädet igår med. Hon kollade lite hur mina reflexer funkade, men där var det inget konstigt och det trodde jag i och för sig inte heller. Men hon förstod att det var ett bekymmer för mig det här med hur min hjärna fungerar så hon skulle prata med psykologen som gjorde minnestestet och kolla om hon hittade något i min journal. Sen blir det kanske ett EEG så småningom, men läkare är ju som dom är.

Tror jag har bestämt mig för att laserbehandla mina armar. Vill bli av med mitt gamla jag nu. Ska läsa på lite om det först och sen bestämma mig. Svårt val, men livet blir nog lite enklare om jag gör det. För jag ser inte jätterolig ut.

Long ago.

Kom på att jag inte skrivit på jättelänge. Vet inte riktigt vad jag gjort. Det har liksom bara fallit bort.

Tog influensasprutan igår, fyfan vad ont det gör i hela kroppen. Höll på att svimma innan, måste ju bero på den. Och bara för att jag tog sprutan jobbar jag varje dag hela veckan. Får hoppas på att jag inte blir sämre.

Ska till läkaren på trädet imorgon, efter gruppen. Har ingen aning om vad hon kommer att säga. Hoppas iallafall att hon skickar en remiss så att jag får kolla upp min hjärna ordentligt. Min terapeut har lovat att följa med, det känns skönt för jag glömmer alltid att nämna massa viktiga saker.

Har virkat en massa med, men allt är halvklart. Känns inte så kul att titta på dockor utan huvud så jag lägger upp bilder så fort dom är klara!

Tur att Erna och jag ska ta sällskap till bemanningen på torsdag, annars hade jag säkert glömt skriva under mitt lönepapper den här månaden med och blivit utan lön två månader i rad. ^^ Förhoppningsvis blir det träning också! Har blivit dålig på att ta tag i det nu förtiden, blir inte av när jag inte är i stan lika ofta. Får planera in dagar jag kan träna och hålla tummarna för att bemanningen inte ringer och vill att jag ska jobba just då! Dom brukar ju lyckas pricka in det.


RSS 2.0