Akvarell & livsplanering.



Roade mig med färg och penslar ikväll. Det var länge sen, ska nog köpa nya större målardukar så att jag kan börja igen. Dom här små blir jag klar med for snabbt. Jag är inte den som kan hålla på med en tavla flera timmar. Utan jag kör mer på att få ut den bilden jag har i huvudet så snabbt som möjligt samtidigt som jag försöker tränga bort att målning inte är min starka sida. Huvudsaken är ändå inte att det blir en perfekt bild, utan att det känns bra när man gör det. Och det tycker jag verkligen att det gör.

Har även hittat ett program på universitetet som jag känner passar mig perfekt! Varför har jag aldrig tänkt på det innan? Jag har en formåga att bara tänka på de yrken som jag vet finns, och kanske skulle kunna passa. Men det här är verkligen mig, varenda delkurs! Så, jag hoppas jag kommer in... Den 15 mars söker jag det hälsovetenskapliga programmet på linnéuniversitetet.

olycksdag, typ.

drömde en jättekonstig dröm i natt. Drömde att jag hade jättedjupa konstiga sår överallt på kroppen som vi tejpade ihop mad vanlig tejp. Sen mötte jag Idas mor och far och sa "den här gången var det inte Idas tur att skada sig". På något vis menade jag när hon skadade knät i Sälen. Jävligt mysko. Sen på morgonen när jag skulle skära äpple höll jag på att kutta av mig hela fingret. Det kanske var en såndär sanndröm? ;)

Sen kommer min studiegrupp hit och ingen fattar fortfarande ingenting. Men jag har kommit en bit på vägen iallafall. När jag senare var på väg för att möta Gustaf ramlar det ner snö från taket precis bakom mig. Lagom rädd blev jag. Och eftersom hela stan håller på att töa bort blir jag dyngsur. Väl hos optikern hittar Gustaf skitfina glasögon. Det kommer bli kanon! Och tur för honom att både jag och hans mamma fick våra viljor igenom vid glasögonvalet. Och att han höll med. Fina mörkbruna plastbågar blev det. Min pojkvän kommer bli hunken number one. (och inte huLken, huNken.)
När vi är klara där cyklar jag mot biblan för att kolla upp om jag kan hitta några bra sidor i boken att referera till. Då har jag kollat fel och boken finns inte! Så det är bara att köra på, utan fler referenser... När jag cyklar mot stan får två män och en barnvagn ett helt snölass över sig! Asläskigt, men som tur var gick det bra. Och boken jag köpte och lämnade tillbaka igår har jag köpt igen. Lär dig virka supersöta amigurumis av Annie Obaachan. Jättefin bok, ska njuta av den ikväll tänkte jag. Om inte Gustaf och dom kommer hit och förfestar ioförsig, då blir det vin med grabbarna grus istället. Trevligt det med må jag säga.

Och jag som har massor att göra. Vadfan bloggar jag om ens? Min otroligt intressanta dag typ. Men det är alltid så, när man har saker att göra kommer man på massa saker man absolut måste göra innan man tar tag i det som är viktigt... Nä, nu ska jag skriva en inköpslista och sen plugga. Ciao!

Rödvin & misslyckade muffins.

Fick ett sms av Emmie igår som föreslog en kväll tillsammans. Bra idé tyckte jag och gick ner och köpte två flaskor rödvin med hjälp av Gustaf. Jag gick hem och viste inte riktigt vad jag skulle göra innan Emmie ko, så jag tänkte att jag kan baka muffins! Men, muffins vet jag inte riktigt om det blev, mer en ojämn kaka. Som tur var smakade dom gott. Sen lagade vi mat, rotfrukter i ugnen och quorn och korkade upp. Vi satt och löste de stora livsfrågorna och helt plötsligt kom vi på att vafan, vi är ju mitt i stan! Vi går ut en sväng och kollar läget. Så så blev det. Vi gick ner till km och stannade där till ett, sen gick vi hem hit igen och käkade pannkakor med socker på. Sen sov vi som två stenar båda två.
Tack för en kul kväll, Äsim. Snart igen hoppas jag! (Och hoppas du förlåter mig för mina muffins...)





Idag på förmiddagen gick vi ner till stan, köpte garn och kollade in bokrean. Hittade en bok om amigurumi som jag köpte. När vi gick till nästa affär sen såg jag att den fanns där med, fast billigare. Och i den affären har jag presentkort i så jag hade ju fått den för ingenting. Så jag tänkte att jag lämnar tillbaka boken och köper samma i den andra affären. Och så får jag bara ett tillgodokvitto tillbaka! Så jag hade ju lika gärna kunnat behålla den. 200 spänn i sjön. Så nu har jag varken bok eller pengar. Smart.

Vi har fått en jättekonstig uppgift i skolan där vi ska skriva om vetenskapsfilosofi på 3 sidor. Ingen fattar någonting så vi tänkte slå våra kloka huvuden ihop idag. Men vi kom inte så långt, vi gled ifrån ämnet hela tiden. Lite lagom stressad, jag har inte ens boken vi behöver. Nu ville dom ut och ta en öl ikväll, men jag vet inte om jag orkar. Ganska matt idag, kan inte bestämma mig. Känner att jag kommer nog inte vara så roligt sällskap för någon just nu. Så antagligen blir det mjukisbyxor, film och en kopp te. Kanske en muffin med...

Rip kängorna.

Mina kängor gick sönder i morse! Jag skulle dra upp dragkedjen och nu är den helt paj. Jävla skit. Tur att det är snörning på som funkar, så forhoppningsvis kan jag fortsätta använda dom. Fast ioförsig blir det väl gummistövlar snart. Solen ligger på att och det är varmt och skönt ute, men med översvämning som följd.

Snart kommer mormor på en fika, hon ska få mössan jag virkat åt henne.



Och även en blomma som jag sydde när vi var på kurs för ett tag sen. Hon har frågat om den flera gånger, men då jag inte använder den tänkte jag att jag lika gärna kan göra mormor lite glad.





Mûsli, inpackning och ångestminskning.

En blöt och grå tisdag som det här började jag med att komma försent till skolan. Gick upp i tid, men gjorde ingenting hela morgonen och glömde bort att göra det jag skulle. En massa snö och blask på vägen, så jag vågade inte cykla. När jag väl kom fram började vi med metodkursen, och jag vet inte vad jag ska tycka riktigt. Mycket jobb verkar det som. Sen var jag tvungen att handla och glömsk som jag är fick jag gå fram och tillbaka flera gånger i affären även om jag skrev upp vad jag skulle ha. Sen bussen hem, träffade Tove. Mycket trevligt. :)

Sen fick jag för mig att göra musli, så jag hackade skalad mandel och torkade aprikoser som jag blandade med havregryn och russin. det blev väldigt gott, men ska nog köpa ännu mer nyttigheter att ha i, typ linfrön och nötter. Har passat på att reda ut mitt svintohår med, fick använda både balsam och inpackning för att det skulle bli någon reda på det. Men nu har jag nog fått någon reda på det. Funderar på att ta ett tag med locktången bara för att få lite volym i det. Platt hår är trist!

Kissekatten som jag vill ha ska ägeren ha 7000 för, så jag vet inte hur jag ska göra. Olycklig kärlek. Ingen som känner någon som har en kattunge till övers? Behöver lite sällskap här om dagarna.

På mående fronten då? Jo, jag tror det börjar gå uppåt nu. Fick dock ta två atarax i morse för att komma iväg och ångesten kommer titt som tätt, men inte lika intensivt. Så jag hoppas på att det ska bli stabilt igen, men det är svårt att våga lita på sina positiva känslor.
Har även veta att jag ska träffa min gamla psykolog på Np-teamet (neuropsykologiska teamet) för att kolla på en massa papper som hon sparat. Hoppas det finns något om utredningen vi gjorde för ett par år sen. På dbtn har vi försökt spinna vidare på den men inte kommit så långt eftersom den gamla saknas... Så jag hoppas att hon har den i sina gömmor!

Jag pratade med min individual terapeut igår på telefon, och hon tyckte att jag kunde vänta med tiden till läkaren som jag har snart. Både för att jag mår lite bättre nu och för att jag ska till NP och kolla pappren. Skönt, tycker jag. Han är ny och jag har väldigt svårt för nya människor. Framförallt läkare.

Born under a bad sign

Har precis vart ute på långpromenad med Vanja. En och en halv timme blev det! Känns skönt i hela kroppen, borde promenera mera, skönt för kropp, själ och hjärna. Snart kommer Mr Gustafo hit, med roliga tvspel hoppas jag. Fick ett playstation med mig från mor och far, så att jag skulle kunna kolla på dvd. Men nu kan jag ju spela en massa med. :)

Innan idag kom Sofia hit och gjorde pannkakor, sen tog vi en tripp ner till stan där jag köpte lite smått och gott till lägenheten. Har även tagit bort en kökslucka i köket, skåpet passar finare som hylla tycker jag. Jag har även vart spekulant på den sötaste kattunge jag någonsin sett! en brittisk korthår, så den lär vara dyr. Men så himla fin, jag blev kär. Lägger ut en bild på den!


Nattuggla.

Jobbat två nätter i rad nu, min hjärna är på gränsen till död. Orkar knappt gå från köket till toaletten och tillbaka. Det var ett bra tag sen jag jobbade, så jag är väl lite ovan bara. Men det är najs att få in lite pengar, för snart har jag en hyra att betala.

Det blir en längre uppdatering när jag vaknat till, imorgon eller så.

Ångestminskning&amigurumi

Det har vart fortsatt lugnt idag, har kunnat äta ordentligt utan någon högre ångest. Det beror förmodligen på artaraxen jag tar nu, men man kan ju hoppas på att det börjar bli bättre. Dock blev det ganska jobbigt när vi suttit i flera timmar och skrivit analysen och diskussionen till vårt arbete och en hel dags arbete försvinner, trots att vi sparat flera gånger. Det är sådant som inte får hända.

Tänkte lägga upp lite bilder på mina två senaste tillskott i virksamlingen. Gjorde en liten amigurumimus efter Mia Bengtssons mönster i virka amigurumi. Gjorde även ett litet hjärta på fri hand till alla hjärtans dag. Något hjärta var man väl tvungen och ha även om det inte blev så bra.




En snabb update.

skönt att sova ut idag, somnade kanske tio igår och vaknade runt 12 idag. Ganska utvilad nu faktiskt trots att ångesten var hög i morse. Tog två artarax, en dusch och frukost och just nu känns det rätt okej. Ska snart iväg och skriva det sista på examinationsarbetet. Kul att det blåser så satan och snöar/regnar... Inte sugen på att gå ut över huvudtaget (även om ätstörningsmonstret skriker gå, spring, bränn!)

Uppdaterar mer ikväll! Förmodligen kommer det lite bilder på ina senaste amigurumis.

Kampen fortsätter.

Vaknade som vanligt med ångesten i taket och det tog jättemycket energi att bara komma upp ur sängen. När jag väl kom upp stängde jag av tankarna, tog en macka och gick i väg. Orkade inte cykla i snövädret, så jag gick vilket hjälpte till att dämpa. Hade svårt att koncentrera mig i skolan men jag klarade av seminariet på något vis. Fick även tillbaka de två papers jag skrivit i början av kursen som jag fått godkänt på. Skönt. Sen gick vi hem till en klasskompis och skrev på examinationsarbetet vi håller på med. Där sköt ångesten i taket igen av ett digestivekex. Då började jag bli rädd på riktigt. Vart är jag på väg?
Sen blev det individualsamtal i dbtn. Gustaf var med, och det var väldigt skönt. Vi kom fram till att det bara är att "rida ut stormen". Får stå ut helt enkelt, vilket är lättare sagt än gjort. Tur att jag har Gustaf, som är min extra livlina. Fick även behovsmedicin utskriven, artarax. Hoppas det kan miska lite vid de svåraste tillfällerna.

I kväll har jag vart hos Gustaf, klarade av att äta en baguette och senare wok och en bit blåbärspaj. Det känns bra att vara där, så kommer ångesten inte på samma sätt, det är tryggt. Men nu märker jag att den börjar smyga sig på så jag ska lägga mig snart, lyssna på en mindfulnesskiva jag fick låna på dbtn och försöka lyssna bort den här skiten. Wish me luck.

slutenvården luktar bajs.

http://www.tv4play.se/aktualitet/kalla_fakta?videoId=1.1278961&selId=1.923834&currPage=1

Satt och tittade på det här klippet och insåg hur sjuk vården kan vara. Själv har jag inte vart med om så här grymma sätt men det påminner ändå om tiden då jag var inlagd. Det var verkligen åtgärder som grundades på hur man betedde sig. Alltså, mådde man skit och var svining fick man inte gå ut, inte bajsa ifred och fick sitta inne på sitt rum med extra vak. Berättar mer en annan gång. Bajspsyk.

Hjärnspöken.

Att det ska vara så förbannat svårt ät äta nu! Jag förstår inte. Bestämde mig igår för att börja trotsa ätstörningsmonstret och lagade ordentlig men nyttig mat. Det kändes bra en stund, sen kom ångesten mer och mer. Då bestämde jag med för att gå emot ännu en gång, med chips. Mycket dumt. Magknip, illamående och ångest på det. Tur att Gustaf var hos med, det gjorde det mer uthärdligt.
Idag började matångesten direkt efter frukosten, jag lyckades övertala mig att två mackor är faktiskt inte farligt. Inte ett dug. Sen kom trotsjohanna fram igen och köpte en semla i skolan. Men då blev känslorna så starka att jag knappt kunde koncentrera mig under resten av dagen. Magen svullnade och jag mådde grymt illa. Mår fortfarande illa, men lyckades dämpa det med två skorpor. Egentligen vill jag ut och ta en långpromenad, men den friska sidan vet att det bara blir värre Om jag gör det när jag mår så här. Så jag kämpar för att stanna kvar inne, trots att jag inte kan kontrolera att mina ben hoppar upp och ner. Jag tänker inte hamna i den här skiten igen! Jag vet att jag inte mådde bättre när jag vägde alldeless för lite. Jag ska nog satsa på att äta nyttig men bra mat, istället för onyttiga saker. Även fixa fler mindfullness skivor att lyssna på när det blir för jobbigt.

d ö å n g e s t d ö

Under afropasset med Erna släppte ångesten för ett litet tag, men nu är den tillbaka med sitt järngrepp. Jag fattar inte. Det är inget konstigt som hänt, och inget som kommer hända. Så varför är det så tungt? Tänker att det kan vara en biverkning av medicinhöjningen, men den borde inte komma efter två veckor, utan långt tidigare. Nu är det så illa att jag knappt få i mig en banan utan att det tar emot. Det är inte direkta ätstörningstankar som kommer, inte dom som säger "sluta ät, ditt jävla fetto", utan mer känslan av det i kroppen. Det tar emot helt enkelt. Fast så farligt är det inte, det har bara tagit mig tio minuter att äta halva bananen. Men om det blir värre vet jag inte om jag orkar stå emot. Men jag gör allt som står i min makt för att hålla mig över ytan och inte falla för självskadetankarna. Jag ska göra precis tvärtom ikväll, bara ta hand om min kropp.
Jag måste stå ut, jag kan inte göra mig själv illa mer, kan inte svika mig själv en gång till.

Söndag.

Igår blev det mys med Gustaf, god middag, hjärtan och melodifestivalen. Även en hel del plugg, men är man två blir det genast roligare.

Imorse vaknade jag med världens ångest, men nu börjar det lägga sig. Tog en promenad hem till Gustaf och skrev ut ett arbete och nu sitter jag här och tänkte plugga. Men boken jag måste använda, som jag inte har köpt, läser jag på googlebooks, och så fanns inte det kapitlet jag måste ha om grupper med! Jävla typiskt. Så nu måste jag söka artiklar eller något så jag får ihop min del av examinationsarbetet.

Vid fem blir det afro med Erna. Kul!

Lördag.

Jag och Gustaf hade lite inflyttningsfest här igår. Han var snäll och gjorde jättegoda pajer. Sen kom det lite folk och vi åt, drack och spelade lite spel. Det blev även lite dans tills jag däckade över datorn. Sen minns jag inte så mycket mer. Men fram tills dess var det väldigt trevligt tycker jag.

I morse när jag vaknade upptäcker jag att jag har småsmå blåmärken i hela ansiktet, främst runt ögonen. Väldigt mysko. Lite svullen och öm också men inget annat. Får se vad det blir av det. Och mitt i det så välte Gustaf ut hela skurhinken på golvet, så det blev lite av en hemmagjord bassäng i köket. Men rent blev det!

Nu gick Gustaf precis och jag ska försöka reparera mig så gott det går. Dagens promenad blir en sväng till sophuset.

Äntligen!

Jag är ett sådant tekniskt snille alltså! Lyckades installera bredbandet helt själv. Lagom nöjd nu!

Nu var det så länge sen jag skrev så jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Är inflyttad och klar, det är bara lite tavlor och hyllor som ska upp. Svärföräldrarna skänkte en TV och en kaffebryggare till mig, så nu har jag allt jag behöver. ;)




 Lite virkning har jag hunnit med också. Min kusin Tilda fick en virkad sköldpadda av mig i födelsedagspresent. Det är första gången jag virkat något efter mönster. Mönstret är taget från Virka amigurumi av Mia Bengtsson.





Det blir mycket bilder i det här inlägget, men så fick dte bli! Gjorde ett fodral till Sofias mp3 här om dagen också.




Nu ska det städas sen ska det bli plugg med klasskamrater.

Buuuus!

Jag är inne på någon annans nätverk. Busigt värre. Kunde inte låta bli att försöka!

Kommer en längre upptadering när jag har mitt eget bredband och kan skriva utan att vara paranoid.
By the way trivs jag kalas i lägenheten!

RSS 2.0