Avd. 4

Kommer inte att uppdatera så mycket för tillfället, är inlagd på avdelning 4 och har var sen i måndags. Läkaren på trädet gav mig alternativen pest eller kolera, frivillig inläggning eller ltp. Så jag la in mig "frivilligt". Har läkar samtal imorgon, men blir nog kvar längre. Mobilen gömmer jag på rummet!

Mr. Cloudman

Lyssna på Broder Daniels Mr. Cloudman eller läs texten. så känner jag mig.

Crazy thought
Crazy thought
I had a crazy thought
I had a crazy thought

Mr. Cloudman
Mr. Cloudman
Fell as long as he could fall
Fell as long as he could fall
Mr.Cloudman, Mr. Cloudman
Mr.Cloudman, Mr. Cloudman
Oh, Mr. Cloudman!

There's something in my head
There's something in my head
A crazy thought
I had a crazy thought

There's something in my head
There's something in my head
A crazy thought, a crazy thought
A crazy thought, a crazy thought

Lönlöst.

Jag vet inte hur jag ska ta mig upp ur den här svackan. Allt känns lönlöst. Jag gör allt i min makt för att dämpa smärtan, allt utom att självskada. Jag ber om hjälp, hela tiden, men jag får bara nya tabletter. Jag vill inte ha fler! Jag och Gustaf räknade ut att jag tar 14 tabletter om dagen. Känner mig lite som en zombie. Till och med mamma sa att jag var tom i blicken, så hon tog all medicin som jag inte har just nu "bara ifall". Är mina ögon så tomma? Jag vet inte. Jag vet bara att det är tuff, jävligt tuff.

Keep on girl. You can do it.

Det var RM i drill idag, kul att titta på. skönt att slippa hårdträningen faktiskt. Det är väldigt höga krav jag slipper genom att sluta. Hade nog gjort det även om Ida inte flyttat.
Nu ska jag på afro snart. Det borde dämpa, bara slätta lös och vara allmänt flum. sen ska jag virka mer frukt och kakor. Lägger in en bild på min burk jag pyntade med garn.Det är inte alls svårt, och blir mycket snyggare än gamla halvtaskiga burkar. Virka en cirkel som är lite större än locket, limma på och vik ner kkanterna. Virka sedan en bit som är lika hög (dit locket slutar när det är på) som burken och tills den räcker ända runt. Klart!

Virkkväll med E.

Hade myskväll ikväll med Emmie. God mat bestående av rotfrukter i ugn, hemgjord kall sås och halloumi stekt i lime. Mums! Sen har vi virkat en massa, jag håller på med ett kakfat just nu, och Emmie pysslade med sin mumin.

Var på IKEA idag med, shoppade massor med fina saker. Berättar mer imorgon, väldigt trött nu.

Uppuppupp, platt fall.

Det har verkligen vart en random dag idag. Efter den höjda dosen igår kväll och xanor på morgonen idag var jag helt manisk i flera timmar. På eftermiddagen sen blev jag skittrött och nu är det åt helvete igen. starka röster i huvudet och massa impulser. Har tyglat det med virkning idag, men nu orkade jag inte mer. Tog en sömntablett och nu ska jag bara sova...

Läkarbesök och diagnos.

Läkarbesök idag igen då, fick ännu en nu medicin, xanor depot som jag ska börja med imorgon. Har även höjt risperdal dosen och ska senare få en stämningsstabiliserande medicin för att förebygga mina återkommande depressioner. Så just nu är det cipralex, atarax, xanor, risperdal och zolpidem. Har aldrig haft så här mycket medicin innan, mamma har vart väldigt emot substanser. Men ska testa ett tag, litar på läkaren. Men om det inte funkar så slutar jag med allt.

Läkarn har även börjat fundera på om jag har schizoaffektivt depressivt syndrom. Läste lite på det på internet och tyckte det var mycket som passar in:

"Schizoaffektivt syndrom är en psykiatrisk diagnos på en neurobiologisk sjukdom. Den beskriver ett tillstånd som både har symtom på humörsvängningar och schizofreni. En person kan vara i ett psykotiskt tillstånd eller ha en försämring av verklighetsuppfattningen, för det mesta i form av hörselhallucinationer, paranoida eller märkliga vanföreställningar. Det kan också innebära oorganiserat tal och tänkande, tillsammans men vaga maniska och/eller mixade depressiva episoder i samband med avsevärd social eller yrkesmässig dysfunktion. Sjukdomen startar vanligtvis i tidig vuxenålder, men den kan i sällsynta fall bli diagnostiserad redan i barndomen (före 13 års ålder). Schizoaffektiv sjukdom är vanligare hos kvinnor än hos män. Trots att den innebär en stor räckvidd av symtom är sjukdomsförloppet mer periodiskt och har på det hela taget en mer positiv prognos än schizofreni.
Det finns två typer av schizoaffektiv sjukdom: den bipolära varianten och den depressiva varianten. Allmänt sett, har den schizoaffektiva sjukdomen med bipolär variant bättre prognos än den depressiva, vilken kan resultera i en med tiden resterande defekt.
Den huvudsakliga behandlingen är psykofarmaka med ett antipsykotiskt , ett antidepressivt och/eller stämningsstabiliserande läkemedel. Psykoterapi, yrkesmässig och social rehabilitering är också viktigt. En speciell typ av psykosocial rehabilitering, känd som psykiatrisk rehabilitering, kan avsevärt förbättra prognosen för schizoaffektiv sjukdom, men den måste vara väl anpassad till individen för att få goda resultat. I akuta fall, där det finns risk för skada på sig själv eller för andra, kan kortare tvångsintagning vara aktuell."

Ingen speciallt kul diagnos, men det känns ändå skönt att ha något att sätta ord på, ett namn på mitt tillstånd.

Nya amigurumi.Herr Isbjörn.Flicka.


Mr Munk.


Alla mönstern är tagna från Mia Bengtssons bok Virka Amigurumi, med vissa improvisationer.

Just nu virkar jag på en jordgubbe, som jag tänkte göra ett halsband av, eller en hel skål med jordgubbar kanske. eller både och. Får se!

på botten.

Har inte orkat gå upp än idag. Jag har försökt, men likväl hamnar jag i sängen igen. Orkar inte ens bry mig. Ska egentligen vara i skolan nu, men meningslöskänslorna har tagit över helt. Två dagar till måste jag stå ut, på onsdag ska jag till läkaren igen. Måste ha hjälp, kommer inte klara att gå igenom det här själv. Har inga ord, vet inte riktigt vad jag ska skriva.

Väntar på Gustaf nu, behöer honom mer än någosin. Om en timme är han här, då ska jag gå upp. Måste handla med, men det pallar jag inte. Får klara mig tills imorgon. Då måste jag ändå till skolan.Varför ska det vara så svårt att leva?

Partybrudar på bild.

                      

    

Ett litet urval av bilder från igår. Blev tyvärr inte så många bilder. Synd, för alla var jättefina!


schlager&glitter

Haded schlagerkväll med tema glitter och glamour ikväll. Trevligt folk och alkohol kan aldrigv bli fel, och det blev det inte heller. Imorgon kommer det bilder från ikväll. Nu ska jag och Emmykusin slappa, och vänta på gustaf, sen blire sova.

Äntligen lite hjälp.

Igår var det en riktigt tuff dag. Började morgonen med att cykla bort till np-teamet där jag fick alla mina gamla papper som jag skrev för ungefär fem-sex år sen. Var färdig innan nio, dbtn började vi tio, så jag satte mig i väntrummet på trädet och läste pappren. Det var ganska skrämmande, när jag satt där var jag fjorton igen. Medan jag satt där fick jag en akuttid till läkaren, så efter gruppen var det hem, träffa Emmie och sen tillbaka till trädet. Kändes som att läkaren hade en bra plan, trots att han sa "du är svår, mycket symtom på olika saker, jag vet inte vart vi ska börja". Så idag börjar jag på risperdal, en psykosmedicin. Mest för att dämpa impulser men också ta bort oljudet i min hjärna. Nästa vecka ökar jag den, och veckan efter det får jag en till medicin mot ångest. Vet inte vilken det blir. Så om två veckor ha jag fem olika sorter. Cipralex, atarax, stilnoct, risperdal och ångestdämpande. Ska även göra en CT-skalle, och fortsätta på psykutredningen. Mycket läkarbesök blir det framöver, men så får det vara.

senare igår skulle vi ut och observera på krogen, det gick väl bra någon timme eller två sen försvann mina klasskamrater och jag stannade. Först med Pontus, sen kom Erna och hennes kompisar Isabell och Ylva. Erna och Pontus försvann och jag gick till Harrys och skakade rumpa med hennes kompisar. Det var trevligt, och roligt. Skönt att bara vara, släppa krav och sluta tänka.

Snart kommer Gustaf, blir House ikväll tror jag. Jag är helt slut nu! Emmie och sebastian väckte mig vid 9 efter att de kollat på lägenheten dom ska flytta till, precis över mig, sen städade jag och efter det har jag pluggatt tills nu. Ska nog dricka te och fylla på min kropp med lite mer substanser, så att Gustaf står ut.

åt helvete med himlen

Jag hatar att bara kunna fungera som en vanlig människa när jag tagit högsta dos atarax tre gånger om dagen, minst. Och jag suger på att kunna säga det rätt ut: "Nej, jag orkar inte, jag mår åt helvete och behöver hjälp!" Utan med medicin i kroppen kan jag le och agera som vanligt. Men ändå vet jag att kvällarna kommer med ångetst. Ångesten tar över depressionen och  hjärnkriget börjar. Hur länge ska det vara såhär? Allt känns menlöst och inget jag gör för att dämpa hjälper. Snälla, demoner, give me a break.
Imorgan ska jag tillbaka och hämta papper på neuropsykriatiska. Jag har inte vart där på, vad är det? Två år kanske. Vet inte vad jag ska känna över det. Tur, eller otur vad vet jag, ska jag till dbtgruppen direkt efter. Kommer säkert vara helt matt och förstöra hela mötet. Efter det ska jag iallafall träffa finaste Emmie, då jag gör henne till intervjuoffer. Med henne kan jag prata hur mycket som helst, och det är skönt, tiden bara svävar förbi. Och på eftermiddagen ska jag till tvättstugehelvetet och bråka med maskinerna, sen plugg, sen ut och observera på krogen. Lång dag. Ska försöka haffa Pia imorgon med, det kan inte fortsätta så här. Lika bra att säga till innan jag är längst ner på botten.

Slutsvamlat, ska sova nu.

Åt rätt håll?

Det har vart riktigt tuffa dagar nu, har det inte vart fysiskt jobbit med yrsel, huvudvärk och illamående har det vart psykiskt jobbigt med depression om halsen. Allt har känns menlöst och allt har krävt en stor ansträngning. I lördags tog jag en varm dusch och ett glas vin med mamma och då släppte huvudvärken som inte ens dämpats av ipren. Så det stämde nog det som Pia sa att jag är psykiskt utmattad. Igår hade jag inga problem alls med det fysiska, utan jag hade gråtattacker och krig i huvudet istället. Men jag stack till Gustaf, käkade pizza och godis medan vi bara slappade. På kvällen var jag helt slut, men ändå kunde jag inte somna förens tolv. Tittade på Wallander och kunde inte sluta. Tog min andra dos atarax lite för tätt tror jag, för sen sov jag som en stock i tolv timmar. Idag har det varit ganska lugnt, tog atarax direkt på morgonen, tror det kan ha hjälpt. Men tungt är det. Riktigt tungt. Men, jag kommer vinna. Igen.


Det vill inte.

Det vill inte bli bättre alls. Mår illa, yr i huvudet och seg i hela kroppen. Försöker få tag i bemanningen, för att ställa in jobbet idag. Har ringt på alla nummer i 40 minuter nu men det är ingen som svarar. funderar på att ringa direkt bort till fyrklövern så att dom iallafall är beredda. Ska hem till mamma och pappa ikväll. Mamma ville dra med mig hem redan igår kväll efersom jag mår så här. Idag fick hon sin vilja igenom.

Orkar inte fukusera blicken på datorn, så det blir ingen längre uppdatering än såhär.

vill du ha min mage?

en uppdatering kommer när mitt illamående har lagt sig, har mått illa i två dagar nu. Kan man må illa när man har en infekterad visdomstand? Tveksamt, men jag börjar nästan tro det...

Måndag, igen.

Har vart en väldigt trevlig helg tycker jag. Lördag spenderades med Jennie och pysselstund. Jag hade köpt tråkiga magneter så vi gjorde dem vackra med garn och pärlor. Senare kom Johanna och vi lagade lite mat, spelade spel och drack öl. Senare gick vi på pubrunda, men vi hamnade på bistro av någon konstig anledning. Fast jag ska erkänna, jag skulle kunna sitta där varje helg och bara skratta åt alla pinsamma människor. Härlig kväll, det får vi göra om!

Fick en jävligt weird kommentar på bistro: "Du dissar mig på ett sådant sexigt sett." Okej?

Gårdagen spenderade jag med mamma på modehuset och IKEA. Köpte ett par jättemysiga jeans, nästan som harembyxor men med mindre häng. Kommer att bli nya favoriten! Köpte även en matta, ett TVbord och annat nödvändigt. Sen åkte mamma och Gustaf kom och hjälpte mig att skruva ihp bordet. Det passar mycket bättre än det röda plåtskåpet jag hade innan, som jag förövrigt har för försäljning nu. Sedan misslyckades jag och Gustaf med våra bakpotatis (hur man nu lyckas med det) och efter det såg vi på film, Trade tror jag den hette. Klart sevärd!

Idag var det seminarie, men jag blir så jävla matt av den läraren så jag orkade inte formulera några meningar. Tror knappt han märkte att jag nästan inte sa någonting. Nu har jag vart hemma ett tag, bakat piroger (!) som blev ungefär lika lyckade som muffisen, men väldigt goda blev dom. Gustaf kom hit en sväng, åt lite, drack kaffe och hjälpte mig att bära ner skåpet i källaren. Nu väntar jag på pappa, han ska hjälpa mig med sådant bara pappor kan.

RSS 2.0