En skön helg.

I lördags kväll fick jag äran att följa med gustafs släkt till öland för att fira hans mormor och morfars bröllopsdag. Vi var på något flott ställe utanför Borgholm och åt en jättegod buffe. Det var en himla trevlig kväll, även om jag kände mig sliten av någon konstig anledning.

Gårdagen spenderades i soffan med systeryster framför filmen 2012, helt okej film, men ganska överdriven. På eftermiddagen åkte vi till mormor och firade morsdag med rabarberpaj och morotskaka, mycket mysigt. Efter det stack jag och Sofia till friskis och körde ett afropass. Det var bara hon och jag och 5 till där, kändes lite konstigt att vara så några. Men afro är alltid lika kul! När passet var slut körde vi till Läckeby där mamma och pappa bjöd på grilladlax och pasta sallad med melon och äpple. Kanongott! Vid 8 knallade jag bort till jobbet och hade jour till 9 i morse. Tog bussen hem och fick direkt gå ner med alldeles för mycket tvätt till tvättstugan. Nu är jag inne på min fjärde och sista maskin!

Och snart kommer Ida och hälsar på. Det guttaste på länge!



iddehjärtajonne

Acceptera att du är du.

Har precis läst ut en fantasktisk bok av Anna Kåver; Att leva ett liv, inte vinna ett krig. Om accpetans.

"Acceptans innebär att välj att se och stå ut med både sin inre och yttre verklighet, utan att fly, undvika, förvränga eller döma den - hur plågsam den en kan vara. Ett accepterande förhållningssätt innebär inte att avså från att söka förändring i en svår situation, utan att sluta föra krig mot tillvaron och sig själv. En del liknar det med lugnet efter stormen. Att acceptera är, även om det kan tyckas paradoxalt, att vi handlar aktivt, i enlighet med våra värderingar och mål."

Jag har ju läst och pratat mycket om acceptans i DBTn, men när jag läste den här boken fick jag ett nytt perspektiv på det hela. Att det faktiskt inte hjälper att hela tiden kriga mot sig själv, sina känslor och tankar. Jag ska verkligen öva mig på att acceptera hur jag känner och tänker, utan att döma och fasta i nedåtgående spiraler. Det kommer att bli svårt, men DBTn har lärt mig att lägga märke till sådana tankar och det är ett stort steg på vägen. Men nu är det dags att lära mig acceptans, ordentligt. Tror det kan hjälpa mig otroligt, då jag gärna gräver ner mig i mina känslor när det blir jobbigt. Likadant med tankar, en dålig tanke följs oftast av flera. Det gäller att stoppa, innan det går förlångt. Acceptara attd et kommer, utan att fastna i det. Bryta mönstret och bara observera utan att flyta med.

Sol, vin och hårfärg.

Igår hade jag en jättefin eftermiddag med Johanna, Emmie, Sebastian, bubbelvin och sol vid havet. Framåt kvällen gick vi in, drack mer vin och spelade spel. Kanonmysigt. Tack för en fin kväll. :)

Idag vaknade jag vi 4 på morgonen och kunde inte somna om. Annars när jag vaknar så tidigt brukar jag vara fylld med ångest, men i morse var jag helt lugn. Så jag satte på radion och låg kvar till 8 då jag gick upp och käkade frukost. Medan jag sitter där inser jag att det kommer vara soligt för en gångs skull. Så jag cyklar bort till Gustaf och vi tar ut en filt, lägger oss i solen och bara har det gutt. Sen börjar det blåsa iskallt och vi går in och kollar på favoritkanalen, animal planet. Vid 3 tiden cyklar jag hem och Sofia och Florina kommer förbi. Då blev det på med en slinghätta och 1 timmes smärta medan de försöker lirka ut mitt hår i de små hålen. Resultatet blev okej, mindre orange nu. Snart är jag nog hyfsat blond.

Nu har jag lagat grönsakssoppa med massa gott i. Morötter, blomkål, palsternacka och potatis. Mumma! Sen gick jag ner till konsum och köpte en korsordstidning. Har fått lite dille på korsord just nu. Virkningen går på lågfart nu. Har ingen inspiration just nu. Ganska tråkigt, men det är bara att acceptera det.

So I don't look back

Igårkväll var ångesten över mig igen. Den tryckte över bröstet och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Så jag krossade en sömntablett och la mig. Efter att ha legat och vridit och vänt mig under täcket ett tag somnade jag trots andnöd.

Dagen började med ett läkarbesök på trädet. Fick reda på CTn jag gjorde av huvudet jag gjorte för ett tag sen. Och det var ingen hjärnskada, som tur var. Vi pratade även lite om hur det gått sen utskrivningen, om mina prepsykotiska symtom som jag har till och från. Vi bestämde att jag inte behöver någon antipsykotisk medicin då den tar bort så mycket mer än just mina paranoiakänslor. Så nu äter jag knappt någon medicin alls, bara paroxitin, och ibland atarax och stilnoct.

Efter läkarbesöket åkte jag och hämtade upp mormor och vi tog en sväng till Öland och Himmelsberga där hon är med i en utställning. Och jag fick äran att ta bilder på hennes verk som senare ska publiceras i hantverksmagasinet. Kul! Det var en himla fin utställning, "textil på liv och död" som håller på hela sommarn. Rekomenderar stark att åka dit om ni åker till Öland.

När vi kom hem tog vi en sväng till Human Bridge där vi kollade lite secondhand, men hade inget flyt idag tyvärr. Jag är så sugen på fina sommarklänningar!


Usch, vad dåligt.

Har knappt skrivit alls på jättelänge. Vet inte riktigt vad det är med mig. Och vad har hänt då? Tja, allt och ingenting.

På måendefronten är det ganska stabilt just nu. Har repat mig ganska bra sen den senaste svackan. Visst, helt bra är det inte än, men jag kämpar på så gott jag kan och gör vad jag kan för att njuta och leva livet.

Har även varit på en roadtrip till Göteborg, shoppat för alldeles för mycket pengar, men jag är jäkligt nöjd med det jag hittat. Det var en trevlig helg med fina människor, god mat och fint väder.
Mina två favoriter, Sofia och Gustaf tog även körkort i måndags och jag var stolt som en tupp hela dagen, och är fortfarande. En del jobb har jag också hunnit med, så förhoppningsvis går jag inte back den här månaden.
Men jag har inte kommit igång med minnesträningsprogrammet än, för att tekniken strular. Det var något om någon brandvägg som måste dit och någon annan som måste bort. Så antagligen blir det inte förens i höst.

Funderar mycket på vad jag ska göra med mitt liv i höst. Plugga, söka jobb eller fortsätta i bemanningen? Det sistnämda är nästan borträknat. Är inte helt säker på att plugga hälsovetenskap, om det är rätt linje. Den är så ny att de knappt vet vad man kan jobba med senare. Men det känns som en bra grund att ha om jag vill jobba med hälsa sen. Och jag känner att jag måste vara helt säker för alla dessa studielån som kommer sen. Åh, vad svårt det ska vara.

Och sist men inte minst så har Gustaf fått jobb så snart flyttar vi antagligen ihop. Och på söndag kommer Ida hem. Äntligen!

hard workwork

Nu har jag visst inte skrivit på jättelänge. Vad har jag gjort egentligen? Tja, jobbat nästan konstant sen i fredags. Har knappt vart hemma alls. förutom en kort sväng i söndags, men då stack jag till Gustaf och sov där. Så det känns lite konstigt att vara tillbaka i lägenheten igen, och inte ha någon omkring sig. men rätt skönt i hjärnan! Det är ganska mycket liv i luckan där jag jobbar, både bland personal och boende. Men fytusan vad jag trivs.

Lär väl bli lite fler inlägg nu när jag inte har så mycket jobb, hoppas jag. 

tisdag.

efter att ha tagit igen all missad sömn vaknar jag bredvid älskling. Alltid lika härligt. När vi käkat frukost och umgåtts en stund får jag ett sms av Emmie som frågar om jag är hemma. Hon kommer ner och hon och jag går ner till kattrumpans badplats med garn och vattenpipa. kanonmysigt, men kallt! Efter det cyklar jag till mormor som bjuder på fika. Vi löser korsord och när båda blivit galna på svåra ord syr vi en stund. När klockan närmade sig fem cyklar jag bort till friskis och möter Erna och vi går på ett aerobicpass. Väldigt svårt, men det är nog kul om man går ett par gånger.

En bra dag helt enkelt. Nu har jag avnjutit en sallad med fetaost och bönor, nu blir det mys i soffan med garn och TV.

Epic fail.

Har knappt sovit alls i natt, soffan hos mamma och pappa var ovanligt obekväm och jag har fårr konstiga ryckningar och krypningar i kroppen. Precis när jag lyckas slappna av är klockan halv 7 och vi måste åka. När jag vart hemma en stund och är redo att gå till första cogmed ringer min terapeut och säger att det strular med programmet. Tydligen någon brandvägg som stör. Typiskt. Då blir jag så jävla trött och larvig och lipar och städar om vart annat. Sen kommer Gustaf med en Avatar som vi ser på och hans närvaro är så lugnande så på 4 timmar har jag nog bara gråtit två gånger. Tack Hjärtat.

söndag.

Mitt dygnspass på jobbet mellan valborg och första mig gick alldeles galant. Så himla skönt att jobba lite. Jag mår så mycket bättre när jag har saker att göra, konsentrera mig på, använda kropp och hjärna ordentligt. Det var så himla skönt att komma hem igår och vara trött på grund av att jag har gjort något och inte tvärtom. Och det skadade inte att jag hade en kanonmysig kväll med Gustaf, god mat och körslaget.

Ikväll blir det jobb igen, och efter det ska jag sova hos mamma och pappa. Bussarna går ju ingevidare bra från Läckeby. På måndag morgon åker jag med mamma som släpper av mig hemma. Sen blir det frukost och sen första cogmedsessionen! Ska bli väldigt spännande faktiskt. Jag är väldigt skpetisk till att min hjärna kommer att bli hjälpt av det här, men det är så jävla värt att testa!


RSS 2.0