Året som gått. Juli - December.

Juli
Satte i alldeles för långt löshår som jag klippte av efter ett tag. Släkningar kom på besök från Schweiz. Började med Venlafaxin. Jobbade mycket och bloggade lite. Knuff och Gustaf flyttade in. Jag åkte på Arvikafestivalen.
Augusti
Jag fyllde 20 år. Fick reda på att min kusin har cancer. Började på Hälsovetenskapliga programmet på Linnéuniversitetet. Hände mycket roligt det första veckorna i skolan och jag fick nya fina vänner. Emmie, Erna och Ida fick jag träffa igen efter att de vart på tågluff en månad.
September
Läste min journal. Blev bundis med världens finaste Ellinor. La till en ny kategori i bloggen, mina diagnoser. Började virka igen efter ett par veckors uppehåll.
Oktober
Blev blondare. Beställde Håkan Hellström-biljetter. Hade massa problem med yrsel. Pluggade massor. Var på födelsedagskalas på sjösjukan. Blev godkänd hälsovetenskapskursen.
November
Bytte design på bloggen. Virkade massor. Lilla Vän blev av med sin sociala fobi. Provade detox i en vecka. Klarade första tentan i kemi. Var på Håkan Hellström i Göteborg.
December
Julpyntade lägenheten lite smått. Var på julbord med Ellie. Mitt psykiska måeende dalar lite. Virkar fortfarande massor. Köper julklappar. Spenderar hela julhelgen på jobbet. Planerar nyårsfest med Ida som jag fick finaste tesilen av.
Nya virkligheter.


Ett par tossor till mamma i julklapp.En apa från Mia Bengtssons Virka roliga amigurumi. Den här fick mormor!
En hund från samma bok. Den här fick min kusin Tilda i julklapp.

Året som gått. Januari - Juni.

Januari
Jag började plugga socialpsykologi på linnéuniversitetet. Jobbade som personlig assistent på olika ställen och inget av ställerna blev särskilt långvariga. Jag skrev på hyreskontraktet för min två på Kattrumpan. Blev avsevärt mycket bättre på att virka, men hade inte lärt mig virka efter mönster än, så allt jag gjorde var på fri hand.
Februari

Jag lärde mig virka efter mönster tack vare Virka Amigurumi av Mia Bengtsson. Hade mycket ätstörningstankar. Målade mycket med akrylfärger. Började komma i ordning mer och mer i lägenheten och trivdes väldigt bra. Började leta efter en kattunge.
Mars
Fick diagnosen schizoaffektiv. Hade mycket ångest och var på flera läkarbesök. Åt fem olika mediciner, 14 tabletter om dagen, och blev som en zombie. Försökte tackla ångesten genom att virka. Blev inlagd på vuxenpsyk.
April
Självskadade för första gången på flera månader och kom fram till att "självskador fungerar, men inte i längden och det är absolut inte värt det." Skrev ut mig efter 3 veckor, stod inte ut med isoleringen som inläggning för med sig. Hoppade av skolan. Klippte lugg. Slutade med risperdal och xanor.
Maj
Började jobba igen. Mådde mycket bättre psykiskt. Åkte till Göteborg. Ida kom hem efter ett halvår i Norge.
Juni
Sommaren kom på riktigt. Spenderade mycket tid på stranden. Sommarjobbade. Åkte till Ullared med fina vänner. Ärvde katten Lilla Vän av Gustafs farfar. Sätte ut paroxetinet alldless för snabbt (ändå gjorde jag vad läkarn sa) och levde med ett abstinenshelvete ett bra tag.
jag är en blåval och jag ska ta dig härifrån, från din öde ö. från dina papper och pennor, du är en förlorare.

Som några säkert märkt bloggar jag inte så mycket just nu. Det är för mycket på gång i min hjärna. Skriver en del för hand i stället. Och tecknar. Och virkar. Och idag har jag till och med stickat. Allt för att hålla borta tankar.

Imorgon är det visst julafton igen. Tiden springer iväg. Jag jobbar hela helgen, och det känns rätt skönt på något konstigt sätt. Får iallafall vara med sambo och familj i morgon på dagen, till klockan 15 då jag går över vägen från mamma och pappa till jobbet. Klockan 15 dagen efter slutar jag och går över till föräldrarna igen för en minijul. Vid 8 på morgonen går jag tillbaka till jobbet och stannar till 8 morgonen efter. Två 24 timmars pass på tre dagar alltså.

Nej, nu börjar jag svamla. Har inget vettigt och säga så det är bäst jag behåller det för mig själv.


Ni talar om framtid, jag skriker; Hopp, liv; adjö! Äsch, ge mig lite gift, lite sex, få mig att lyfta från golv…på snaran jag fingrat sedan tolv.

Har inte skrivit så mycket på sistonde, har vart sjukt trött. Sovit alldeles för lite. Nu har sömnen blivit något bättre, men börjar vända åt alla hållet nästan - jag sover nog för mycket istället. Menmen, så är det ibland.

Idag har jag iallafall pluggat kemi, sjukt mycket att kunna tills nästa tenta. Lika bra att börja redan nu! Var en sväng och tränade med, det var säkert en månad sen. Så det var på tiden nu! Har planerat in träningar resten av året, så att det blir lättare att ta sig i väg. Råkade hamna på ett medel/puls idag, trodde att jag skulle kollapsa, men det gick faktiskt bra. Känns skönt i kroppen nu, vilket det inte lär göra imorgon.

Nu ska jag pyssla klart med mammas julklapp. Hon vet vad hon ska få men känns inte så kul att skriva det här ändå! Ska även virka lite nya klänningar till Tildas skyddsälva, och om jag hinner knåpa ihop någon figur till mormor, hon står alltid och tittar och känner på mina figurer när hon är här. Bilder kommer efter jul.
Känns lite konstigt att inte få vara med och ge mina julklappar på julafton, men en julaftonskväll på jobbet kommer bli mysigt det med! Men kommer nog kännas lite ensamt sen på kvällen när personalen gått hem och de andra gått och lagt sig!


Nu: TV, filt och virkning!

"Att människor i överhuvudtaget vill ta livet av sig handlar inte om att En tråkig sak inträffat, att människor är sköra eller outvecklade i hjärnan."

Väldigt klokt och bra skrivet, från psykiatrin.blogg.se. Läs här.

I can't sleep, 'cause there's a monster under my bed, a racing heartbeat and now the monster lives in my head.

Det gick bättre än jag trodde på dbtn idag. Jag mådde inte bra, men det väckte inte så mycket minnen som jag trodde. Antagligen för att jag inte träffat kvinnan från Bup som är ny ledare i vår grupp, men det var jäkligt nevöst innan. Nervositeten innan och sen två rätt jobbiga terapi timmar med tankar som drogs igång gjorde att jag inte alls mådde bra efter. Men jag bet ihop (tack Ellie) och gick med ett par klasskompisar som käkade lunch. Fick en pigga-upp-mig-chailatte av Ellie med. Sötunge!

När jag kom hem hade Gustaf köpt en julstjärna som vi satte upp i fönstret. Pluspoäng att man kan ta bort stjärnan och sätta på en vanlig lampskärm sen. Sen glodde vi på ett avsnitt av Bones och när det var slut lyssnade jag på kemin jag missade idag. Nu är jag väldigt trött. Det är jobbigt att inte må bra, trots att jag typ inte gjort någonting. Nu har jag tittat på Annas eviga och Lifvet, nu blir det Maria Wern och sen bums i säng. Imorgon drar jag till Växjö för att gå på julbord(!) med Ellie.Även fast jag älskar vinter, snö och kyla drar årstiden varje år upp massa känslor, minnen, tankar och beteenden som jag inte har inte alls har lika mycket av under resten av året. Varför måste allting komma på samma gång? Jag misstänker att det beror på att de gånger jag vart inlagd har det vart efter jul. Så kroppen förbereder sig väl på något jävla vänster. Bygger upp något slags försvar, känns som en mur mellan mig och världen. Helst vill jag bara dra mig undan, isolera mig och putta undan allt jobbigt. Men det funkar inte så. Jag får försöka acceptera att vintrarna är så här, och inte sluta göra saker bara för det. Och absolut inte ge vika för demontankarna. Men, jag ska stå ut den här vintern också, och alla andra kommande vintrar med.

RSS 2.0