God damn.

Dagen började med en promenad till trädet. Det kändes verkligen som om ångesten ökade med varje steg. Försökte koncentrera mig på musiken, fundera på vad det kunde vara som orsakade det men kom inte fram till något alls. På gruppen låg det och gnagde hela tiden, men försökte ta åt mig och tog hjälp av pennan. Att skriva vad som sägs hjälper mig att fokusera bättre.
När jag kom hem riktigt värkte det i bröstet, så jag kröp ner i sängen med Gustaf och Knuff och försökte koppla av, vilket inte gick så bra. Så jag satte på kaffe, satte igång datorn och försökte plugga. Det gick bra tills jag hade hällt upp kaffet och skulle at bort Knuff från bordet, välte hela glaset med varmt kaffe över mig själv, Knuff och hela bordet/golvet. Grymt nära på att bryta ihop totalt. Men Gustaf kom med moppen och vi skurade rent köket. Aptiten var bortblåst efter det så det blev två morötter och solroskärnor till lunch. Bättre än ingenting iaf. Lyckades iallfall skriva klart kladden till hemtentan, och efter det kändes det faktiskt bättre.
Lagade god mat, kycklingwok med kokosmjölk och nudlar, plockade in tvätten och snart kommer Emmie ner för lite virk och stickmys. Kvällen verkar sluta bra iallafall.


Och imorgon är det dugga... kan inte säga att jag pluggat överdrivet mycket. Men med lite sunt förnuft borde det gå en då.

Nu kom Emmie! Ciao.

Type your search here!

Var hos vårdcentralen igår med min yrsel. Läkaren kunde inte hitta något konstigt alls efter att ha klämt, tryckt, tittat och lyssnat typ över hela min kropp. Så det slutade med massa rör fyllda med mitt blod. På någotvis hoppas jag att det är något konstigt i provsvaren så att jag kan bli av med det här, trots att det blivit bättre.
När jag vart där åkte jag hem till mamma och pappa, lyssnade på en kemiföreläsning över internet, pratade strunt med mamma och käkade lunch. Sen var det tillbaka till samma ställe, fast till korridoren mitt emot, till tandläkaren. Hon var väldigt nöjd över hur min mun såg ut nu och spolade mina tänder med en mini-högtryckstvätt fylld med bikarbonat. Aj och usch. Smakade grymt illa. Sen fick jag reda på att jag låg i prisklass två för tandförsäkringsgrejen, eftersom mina visdomständer tydligen är snea. What? Jaja, jag har fixat det nu iallafall, 55 kronor i månaden betalar iallafall en undersökning per år, typ.
På kvällen blev det ett par turer till tvättstugan, mannen lagade tacos och sen tog jag det lugnt i soffan med antekningar till duggan och biggestloser.

Idag på morgonen (läs mitt på dagen) försökte jag plugga, vilket inte gick så bra så jag bad Gustaf förhöra mig. Gick väl sådär men hade antagligen gått bättre om min hjärna kändes normal. Sen pausade jag och gick upp till Emmie, åt veganbullar och drack te. Nu har jag suttit och gjort klart första frågan till hemtentan. Ska försöka göra klart skissen på den imorgon så att jag bara kan renskriva sen. Ska bli skönt att ha den klar.

I morgonbitti är det dags för trädet igen. Sitter och funderar på om vi hade någon hemuppgift, men det hade vi nog. Aja, tur att jag brukar vara ganska bra på att komma med exempel på det vi har i hemuppgift trots att jag gjort det utan att veta att det var en uppgift.

Nu ska jag plocka fram virknålen.


Well, well, well.

Fick rycket i morse och nu är lägenheten kliniskt ren. Nästan. Svårt att hålla den ren med en ADHDkatt och en miljard skolböcker och pappaer som jag använder hela tiden. Blev så ambitiös att jag till och med skurade ugnen. Duktigt! Nu hade jag tänkt mig lite kemi plugg, börjar dra ihop sig mot tenta nu... 12 november gäller det, men jag vill vara ute i god tid eftersom jag har en dugga och en hemtenta med. Puh. Men jag ska ta mig fan klara det!

Om ett par timmar kommer Ida och Erik hit, senare tror jag även att Emmie och Sebbe kommer, sen ska vi dra till sjösjukan för att fira Erna och Issa. Kommer säkert bli jättekul, men jag blir alltid lite orolig när jag inte vet vilka människor som kommer. Men, jag har ju mina polers, får hålla mig till dom. Tänkte inviga min nya sammetsklänning från bubbleroom ikväll. Lila med puffärmar. Kalasfin.


Nej, nu back to work.


it should be winter now, but my mind is still june

Igår blev mamma trött på mitt yrselklagande och drog mig ut på en analyspromenad. Vi försökte komma på alla möjliga anledningar till att jag har vart yr, haft huvudvärk och mått illa ett tag nu. Men iallafall, vi började med att ringa till Valnötsträdet för att se om jag kunde komma till läkaren där för att utersluta att det är medicinen som spökar. Men han var tydligen bortrest den här veckan och min terapeut bad en sjuksköterska ringa upp mig dagen efter. Så idag ringde hon, och hon trodde inte, precis som jag, att det skulle bero på medicinen eftersom jag ätit samma medicin på samma dos i ett par månader. Så hon bad mig att verkligen använda alla färdigheter jag har för att ta reda på om jag är stressad/orolig inför någonting som skulle kunna sätta sig i huvudet. Men jag tror inte det är det heller, när jag är stressad blir jag snarare åt det maniska hållet, eller får problem med magen. Jag är inte huvudvärks-typen alls.
Så idag singde vi till vårdcentralen, som också hade sjukt dåliga tider. Och jag vill ju gärna träffa läkaren där som har iallafall lite koll på mig, och fick då en tid på måndagmorgon. Hoppas att det inte blir värre tills dess, orkar inte med akuttider med stressade läkare. Suck.

Försöker plugga nu, men det är ganska jobbigt när hela hjärnan börjar snurra imellanåt. Menmen, det får gå. Har trots allt dugga om en och en halv vecka... och efter det både en hemtenta och en kemitenta. Mycket nu, och jag vill verkligen inte halka efter.



Saknar mitt hår. Ibland. Men nu är jag faktiskt blond på riktigt. Äntligen.


du lät exakt som Ismael

Usch, yrseln är inte borta än. Den är inte lika intensiv, men istället har jag fått huvudvärk och ont i kroppen också. Känns som om jag har vart i slagsmål och är jävligt åksjuk. Egentligen borde jag kolla upp det, men det skjuts upp hela tiden. "Det kan ju faktiskt ha gått över tills imorgon." Är det lika risigt imorgon får jag nog ta och ringa, annars väntar jag lite till.


Idag har jag vart med Ida, vi tog en promenad i det soliga höstvädret och lagade sedan lunch. Efter det kollade vi upp biljetter till Håkan Hellström i Göteborg 6 november. Hittade också ett vandrarhem med nice priser. Vi fick också med oss Johanna till storstaden. Nu är det bara Ellie som behöver övertalas lite till. Kommer bli kanon!


Kakorna jag fått beställning på är klara nu. Bilder kommer innan jag ger bort dom. :)



Regeringen föreslår en nollvision men tillåter samtidigt att självmordssajter får fortsätta spridas via internet. Var med och förhindra dessa sidor.
http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Sjalvmordssajter


when we were winning

Igår blev det en riktig Ellie&Bu kväll! Hon kom hit, vi skrev klar labrapporten (men missade referenserna, smart) och sen drog vi till olearys och käkade med klasskompisar. När de hade dragit hem gick vi en sväng till KM och raggade upp min syster och sen tillbaka till olearys. När vi kom hem somnade jag iallafall som en stock! Det behövdes, eftersom jag har haft svårt att sova sen min yrsel började komma i måndags.

Idag gick vi ända bort till Ellies föredetta studentrum, vilket tog ungefär en timma. Väldigt pigga var vi idag. Sen packade vi ihop alla hennes saker i köket och när vi var klara så cyklade vi tillbaka till stan och käkade kullzenskapaj. Gottgott! Ellie cyklade vidare till tåget och jag cyklade hem och fick värsta rycket. Tänkte bara diska först, men det slutade med att jag storstädade hela köket och plockade undan det mesta av alla saker som hamnar överallt av någon konstig anledning. Sen satte jag mig en stund med kemin och skrev en reflektion om KASAM i hälsovetenskapen. Skönt att ha det gjort. Lyxade till det till middag med mannagrynsgröt och cola och satte mig med Emmas virkade kakor. Snart klar! Bara strösslet på munkarna som saknas.

Ikväll på kunskapskanalen var det Inferno, ett program om personer med psykiska sjukdomar. Väldigt bra av SVT att ta upp det här tycker jag. Om ni har möjlighet, kolla in det!

Nu ska jag krypa ner och läsa min nya cosmopolitan. Lyx!



Föressten, pappa ringde mig idag och berättade att han hade fått en räkning på vår hyr från fastighetsbolaget (han står som borgen) och det visade sig att jag glömt betala in hyran för oktober... mycket dumt och mycket pinsamt. Nu är det löst iallfall, men fy vad jag skäms. Menmen, lätt hänt och förhoppningsvis ingen skada skedd!



Rolig utlottning!

Är med i en utlottning på suaddasblogg, där man kan vinna härliga garner och brodyrgarn. :) Var med vetja!


Har var jätteyr och illamående fram och tillbaka sen igår morse, grymt jobbigt. Det går upp och ner hela tiden, spelar ingen roll om jag ligger eller står... Men idag har jag ändå lyckats tvätta och med hjälp av min syster handla det nödvändigaste. Tog verkligen slut på mig. Hoppas det går över snart. Illamående är något av det värsta jag vet.

Så ikväll ska jag få klart kak-samligen till Emma, få i mig något att äta och sen ta en tidig kväll. Sovit grymt dåligt inatt! Mitt mål imorgon är att beta av lite mer i kemin, och kanske dra med syster på en höstpromenad.




Finfin Ellie! Nu har jag vart utan dig i för många dagar. Ska bli bättre tills på onsdag. Promise!



a million pieces

I torsdags blev det drinkar och labbrapport med Ellie. Framåt kvällen kom Emmie och Sebastian och vi drog till studentpuben där det var musikquiz. Eftersom jag och Ellie inte fick plats för att sitta vid bordet kunde vi inte vara med på quizet. Men vi ägde ändå!



I går mådde jag som jag förtjänade, eftersom som mitt glas på någotvis var fullt hela tiden kvällen innan. Men vi tog oss till skolan och kemiföreläsningen iallafall. Efter det drog jag och Gustaf till mormor för att käka lunch, hon serverade svamppaj och citronmousse. Väldigt gott! När vi ätat färdigt cyklade vi hem där vi mötte Gustafs farmor, hon skjutsade oss till Gustafs gammelfarmor som behövde hjälp med att klippa klorna på hennes katt. Så det var fullt ös hela dagen!

I går när jag skulle sova så ville inte min kropp varva ner, så jag tog en sömntablett och la mig med datorn i sängen - och glömde bort tiden! Så när Gustaf kom hem så var jag helt väck, men ändå vaken. Jag försökte beställa hem massa saker från internet. Tur att jag inte lyckades! Har ingen aning om vad jag skulle beställa, bara att jag tyckte det var jobbigt att jag lagt till alla saker i varukorgen mer än en gång... Tur att jag inte tryckt på beställ.

Så idag när jag vaknade var jag inte jättepigg, men mamma kom och hjälpte mig att fålla upp tyget på väggen, sen fick hon igång mig ordentligt. Helt plötsligt var hela lägenheten städad! Hon hade även tagit med sig lite kläder som min syster inte ville ha, så nu är garderoben påfylld med lite basgrejer. Ett extra stort plus i kanten till mamma för trattkantarellerna hon hade med sig! Mums! Imorgon ska de smörstekas... :)
Mamma och pappa åkte till Oskarshamn för att hälsa på min farbror och kusin, som har varit dålig, opererats och haft det tufft ett tag. Eftersom de kände på sig att det skulle bli en sen kväll fick jag avstå... Kemin ropade. Så ända sen mamma åkte vid halv 3 tiden har jag suttit och gått igenom de allra första kapitlerna i kemiboken ihop om att förstå lite mer. Tror faktiskt att det var en bra idé, trots att jag gärna hade velat träffa dom.


Menmen, vad har hänt mer sen jag skrev? Har blivit blondare. Nu är jag inte jätte mycket kycklingfärgad längre, men ett nytt silverschampo är beställd! Ska jag vara blond ska det fan vara ordentligt blont. Har varit hos min terapeut för att se vad jag kan göra av all ångest som helt plötsligt har kommit tillbaka och påverkar min sömn och koncentrationsförmåga. Hm, det är klurigt det där.

Det är mig dom kallar smutser.

Idag får det bli en nästan-plugg-fri dag. Det skaver i bröstet och jag är inte alls på humör. Man behöver faktiskt inte vara duktig jämt, eller hur? Så för att göra det bästa av det tar jag två artarax, lyssnar på Kristian Anttila och plockar fram en bok från hälsokursen. De ska ju ändå läsas, så det passar ju bra idag när jag inte orkar med kemin. I den boken kan jag läsa det som är intressant, och samtidigt ta det lugnt och vila upp mig lite. Om jag orkar så tar jag tag i kemin i eftermiddag, kolla igenom vad vi ska göra på labbet imorgon, typ.

Kändes väldigt udda på gruppen i morse. Nu är det bara jag av "veteranerna" kvar, en tjej som gått sen i våras och så kom det två nya idag. Så det känns lite som att börja om från början. Men det ger mig ändå lite mer insikt om hur långt jag faktiskt har kommit, trots att jag inte har en speciellt bra dag idag.

Nä, nu tar jag en filt och kryper ner i soffan. Det är jag värd.

RSS 2.0