Födelsedag.

Idag fyller lillasyster 18 år, grattis till henne! I eftermiddag kommer släkt och vänner hit, senare ska jag ta med henne ut på party. Någon som vill följa med? :)

Mamma och jag ska iväg och kolla på lägenheten med, och kolla bord på förmedlingscentralen. Nästan allt är packat nu, och på söndag går flyttlasset. Skräckblandad förtjusning måste jag säga.

Det blev en kort upptadering idag, för nu blir det plugg.

Torsdag.

Idag hade vi laboration i skolan, med diskussioner om arbeterna vi har gjort. Jag som alltid vart jättenervös för att prata inför folk var inte nervös alls! Jätteskönt. Och allt gick bra, nu är det bara att vänta på resultatet.
Efter skolan pratade jag och min nya kamrat Emmy om seminariet vi ska ha. Hon och jag ska ta upp frågor som gäller renhet, smuts och tabu nu och förr. Mycket kiss och bajs alltså. Kul! Sen gick vi ner till stan och shoppade på Monkirean. En kofta, en tröja och ett linne blev det för min del. Och så har jag köpt ett födelsedagspaket till Gustaf! Får se om det duger till herrn... :)

Pia, min terapeut ringde idag också. Igår skulle hon skicka en bevakning till läkarna angående min medicin, men såklart hade hon glömt att skriva VEM, alltså jag, som skulle ha höjd dos. Så jag får vänta till imorgon eftermiddag innan jag vet. Till råga på allt ringer hon från dolt nummer och skrämmer livet ur mig. Jag hatar dolt nummer.

Nu ska jag fortsätta packa!


Foto: svartvitalinjer
Stångehamn -10

Typ insnöade.

Grymt mycket snö och det blåser jättemycket, och taskig som jag är skickade jag iväg Gustaf. Stackars bebi! Fast han ville faktiskt hem, och att vara med mig idag är ungefär som att umgås med en vägg som han uttryckte det. Jag kan inte annat än att hålla med. Totalt slut!

Först idag blev det dbtgrupp, vi blev bara två idag men det var ganska skönt tycker jag. Fick även ett par minuter med min individuella terapeud, och vi kom överens om att höja min medicin ett tag eftersom jag inte mår speciellt bra just nu trots att jag använder alla möjliga sorters färdigheter. Får se om det kan hjälpa mig en bit på traven.

I eftermiddags var Gustaf en utomordentlig flytthjälp, han låg på soffan medan jag packade grejer i kartonger. Tack för hjälpen, älskling! När jag fyllt ungefär fyra kartonger tog den lilla ork jag hade slut, och jag gav upp. Så nu har vi bara legat i soffan.

Har även fått reda på att vi får nyckeln på fredag eftermiddag, så då ska jag dit och inspektera ännu en gång. Då ska badrummet vara färdigrenoverat och lägenheten nystädad. :)

Måste bara berätta, i går kväll tog jag en zolpidem för att kunna sova, och la mig på min spikmatta som vanligt. Och själklart somnar jag på spikmattan och vaknar inte på hela natten! Vet inte riktigt hur jag lyckades, men när jag vaknade i morse av något hårt. Då hade jag rullat ihop mattan på något vis och låg och höll om den. Lagom klantigt.

En aning förvirrad.

Imorse när jag hoppade på bussen för att bege mig till stan fick jag en jättekonstig känsla. Trots att jag hoppat på samma hållplats, bott i samma håla och gått på gatorna hur många vändor som helst så kände jag inte igen mig. Hela stället var förändrat. Jag vet inte vad som flög i mig, men jag kunde verkligen inte minnas att det var så det såg ut. Senare när jag kom hem igen kände jag igen mig precis. Jävla konstigt.

Nu har jag snart skrivit klart mina två uppsattser i socialpsykologin och blir nostalgisk med Sanna Nielsens Empty Room. Den påminner om vinter utan snö, stängda cafeer och vodka blandat med brämhults. Long gone.

And to sail across the sky alone
Forever trying to find its home
I can’t believe I have to say
I don’t know where you are today

Jagad.

Precis som igår. Har lyckats trycka undan ångesten hela dagen, från att jag åkte till skolan, tills vi åkte till IKEA och handlade nödvänigheter. Hos Gustaf var den också långt borta. Men nu är den likt förbannat där och flåsar mig i nacken. Det händer så mycket positiva saker just nu, jag borde vara glad. Eller, jag är glad. För lägenheten, för Gustaf, för skolan. Varför den jävla stenen i bröstet, varför är varje andetag jobbigt, varför börjar demonerna viska om vikten, varför kommer självskadeabstinensen tillbaka?

Jag orkar inte falla en gång till. Jag ska vinna.

Ångest.

Jag kände redan i går på eftermiddagen att den låg där någonstans i bakgrunden, ångesten. Smygandes, beredd att hoppa på mig när som. Jag kämpade emot länge, ignorerade, tog fram skölden. Men jag har inte hur mycket kraft som helst. Och den tog mig. Förlamade mig, drog luften ur mig. Men jag fortsatte att kämpa, utan syre. Hela kroppen skrek efter vass metall, eller vad som. Men jag stog ut, och klarade det. Jag trängde bort demonerna, visade dem att jag är starkare nu. De kommer aldrig ta över min kropp igen. aldrig.
Idag finns fortfarande suget där, suget efter smärta, att dämpa. Men jag går emot det, tar hand om min kropp istället. Åt en ordentlig frukost, en milkshake med massor av vitaminer och nyttigheter, duschade med silvershampo, inpackning och skrubb. Nu dricker jag kaffe och försöker skriva någorlunda sammanhängande. Bokstäver, ord och meningar var något som förr fick mig att skingra tankarna. Måste börja med det igen. Ord är helande.

Men mest helande är det att veta att Gustaf står vid min sida i vått och torrt. Alltid.


Foto&Redigering: Svartvitalinjer


Photoshop

Satt och redigerade en bild på lillasyster, så är det för stor för att ladda upp! Epic fail. Den blev ganska fin, la lite skuggor och nytt ljus i hennes ansikte och hår, och klippte ihop den med en solig skogsbild. Och eftersom jag tycker det är ganska tråkigt med bara text, lägger jag upp en bild som jag redigerade för ett tag sen. Den är fin i sin enkelhet! Fotot är taget i kalmarsundsparken.

(Nu är hyreskontraktet påskrivet!)


Zzzöndag.

Trots att det är en sketen söndag har jag hunnit med en del. Har skrivit på hyreskontarkt och alla andra papper som jag måste skicka in också, har förberett mina grannar på att jag kan ta gamla saker som dom inte behöver men som är nödvändiga för mig, och så har jag börjat med min första inlämningsuppgift. Valde att fördjupa mig i socialpsykologi i allmänhet för att lära mig mer om inebörden av det. Svårt att sammanfatta och ha en disskusion om det på 2 sidor! Men det får gå. Har även skrivit om min behovslista till lägenheten. Det är mycket vi behöver, så det vi inte kan samla ihop får vi inhandla på IKEA i slutet på veckan.

Nu ska jag fortsätta med min uppsatts efter den här väldigt intressanta uppdateringen!

Julle vill bli kändis!

Så, Julia, nu har jag nämnt ditt namn i min blogg. Du kommer definitivt bli kändis! ;)

Sitter hos Emmie med Julia och Sebastian. Dom är ute och röker men det är för jävla kallt så jag stannar inne. Jag ä ju så duktig som slutat. Pizza har det blivit, och nu blir det alkohol och lite mys och efter det ska vi gå till Pipes tror jag. Vi får se vart vi hamnar. :)

Hyreskontraktet kom hem för påskrivning idag. Nu börjar det kännas verkligt. Jag flyttar om en vecka.

Ajaj.

Ledig från skolan idag, tänkte plugga, åka till stan och kolla på en dator och kanske göra lite nytta innan flytten. Och så har jag fått världens magknip! Orkar inget annat än att ligga i soffan, så jag får ta stan en annan dag. Jag får ängna dagen till att läsa introduktion till socialpsykologi, och försöka förstå så mycket som möjligt. Jag hatar magknip.

När pappa kommer hem ska vi prata om det bästa han vet, budget! Vi ska se hur mycket pengar jag behöver få in varje månad för att gå runt. Det är så jävla tråkigt att prata ekonomi, men jag kommer inte undan. Det är ju faktiskt viktigt.

Det rycker i virknerverna, har inte virkat på ett par dagar nu. Hinner liksom inte. Jag är så förbannat sugen så jag får nog ta mig lite tid till det ikväll.

Torsdag.

Idag blev det först en sväng till trädet, där vi pratade om mest allt möjligt tycker jag. Sedan blev det en träff med några av mina nya klasskompisar. Mycket trevligt. Sen gick jag och Vanja, och en kille som jag aldrig minns namnet på, och tog en kaffe. Kul att få lära känna dom lite mer. Efter det våldgästade jag mormor och sen var jag och Gustaf på raggajobbrunda. Hoppas han får jobb snart!

Nu blir det plugg!

En snabbis!

Skriver lite snabbt nu bara, måste bara säga att vi var och tittade på lägenheten idag. Kanonfin! Helt nyfixad, högt i tak, stora fönster och utsikt mot hamnen. Om en och en halv vecka flyttar jag in. Och förhoppningsvis kommer Gustaf efter så fort han fått jobb. :)

Nu ska jag läsa om sociala konstruktioner, och försöka komma så långt jag kan. Ska sammanfatta två böcker tills nästa vecka.

Ultimat dag!

Dagen började med att jag vaknade bredvid älskling, vi gick ner och åt frukust och väntade på att gå till skolan. Medan vi väntade passade jag på att kolla min mail. Och vad stod där? Jo, att vi har fått en lägenhet! En tvåa på kattrumpan, ca 4000 och 45,5 kvm. Kan det bli bättre? :) Så jag blir förmodligen stadsbo 1 februari. FJÄRILAR I MAGEN!

Första dagen i skolan idag med. Verkar vara en jätteintressant kurs, trevligt folk och bra lärare. Kommer att vara mycket att lära och ta in, nya rutiner och arbetssätt, men jag tror ändå att det kommer gå galant. Tufft men intressant.

Har inte så mycket mer att säga idag, förutom att jag är superglad!

Jag är starkare.

Jag känner nu att den här veckan har vart för mycket för mig. Ånget gnager i bröstet, aptiten är borta och min hjärna är som en sten. Min kropp skriker om att få koppla av, koppla bort. 7 timmar kvar tills jag får gå hem, sen sova en liten stund, sen upp för att inte vända på dygnet totalt. På måndag är det en massa nya intryck och hjärna kommer gå på högvarv. Jag har inga bra färdigheter att ta till just nu, förutom att bara stå ut. Ta en minut i taget, ta varje tillfälle till vila. Men, om man jämför med hur jag har mått tidigare är det här ingenting, absolut ingenting. Inga självskadetankar alls, och inget ätstörningsspöke kommer. Jag kan leva med att ha den här känslan i bröstet, så länge inte självskadetankar eller spöken tar över. Just nu är jag starkare än dom. Och det kommer jag fortsätta vara.

Och när jag behöver DBTn som mest missar jag det såklart. Föreläsningarna träffar exakt mina tider den här veckan. Får försöka få in en ny tid hos min terapeut någon annan dag. Gruppen får vänta ännu en vecka till. Och det är jävligt surt, för det är den som hjälper mest.

Virkade djur.

Här kommer bilder på den virkade sköldpaddan och draken.

Sköldpaddan är virkad i ljusgult, gult och orange bomullsgarn, ögonen är broderade i svart och hjärtat skalet är virkat i gult, sen virkade jag en ljusgul kant runt.
Draken är virkad i ljusblått och mörkblått bomullsgarn. Vingarna och taggarna virkade jag för sig och sydde sedan på. Håret är bomullsgarn som jag knöt fast och sedan borstade ut.

Just nu är mitt projekt en mössa med mörkblått och glittrigt garn. Den kommer bli kanon!



Bloggdesign.

Har under natten försökt fixa till min blogg lite, men det är grymt svårt! Lyckades få in en snyggare bakgrund och ändra färg och storlek på bloggbeskrivningen. Så det är vad jag har åstakommit inatt! Damen som vi sätter in extra personal för, sover som en stock. Så att ni inte tror att jag inte gör det jag ska. ;)

Om någon vet, eller helst kan, snygga till en simpel blogg som min får ni gärna säga till! Jag är trött på alla fula desiner som finns färdiga på blogg.se.


Kom föresten på att när jag går hem har jag vart vaken i 25 timmar. Man tänker väldigt mycket på nätterna! Men nu är jag inte ens trött längre, sitter mest och väntar på att tiden ska gå. Och den går väldígt långsamt.

Lovar att virkbilder kommer imorgon.

Fredag.

Var på jobbet idag mellan sju och två, sen stack jag faktiskt till friskis och körde ett medelpass. Skönt att komma igång igen! Full av endorfiner gick jag och mamma och köpte garn, så nu kan jag äntligen bli klar med mattan jag hållt på med hur länge som helst. Köpte även jättefint spräckligt garn med massa glitter i. Ska bli en mössa och torgvantar tänkte jag. Garn till ett par sockar till mamma blev även inhandlat. Så i natt på jobbet har jag lite att pyssla med! När jag kom hem hade min favorittidning kommit med, Misstänkt. Den räcker både i natt och imogon natt. Gutt.

När pappa kom hem ikväll fick jag en bukett tulpaner av honom. Hur gulligt som helst! Sen blev vi lata och köpte pizza. Till efterrätt blev det chokladpraliner från Kahls. Och pigg som jag var efter träningen har jag inte kunnat sova någonting innan jag kom hit till jobbet. Men nu börjar tröttheten smyga sig på.

Gustaf har rymt till Örebro och honom får jag inte träffa förens på söndag och då lär jag vara slutkörd. Och på måndag tar vi sällskap till skolan. Spännande! Fick en mailadress av Isabell till hennes kompis med böckerna. Men jag har inte fått något svar än, vilket är lite surt. Men det löser sig.

Lär väl komma något mer inlägg i natt för att jag inte ska somna...


TypTorsdag.

Ingen vila än, jobba dag imorgon, sen vaken natt imorgon och på lördag. Kul. Hoppas jag orkar det här, kanske inte är så stark som jag tror. Men jag kämpar vidare. Känns ganska motigt just nu. Men det är sista spurten nu, och jag vet att jag kan om jag vill.

"I saw the devil wrapping up his hands
He's getting ready for the showdown
I saw the ending when they turned the page
"
-The Killers

Har anmält och betalat allt till högskolan nu, men jag kan ändå inte riktigt fatta att jag börjar på måndag. Tiden går fruktansvärt snabbt ibland. Men som sagt, skönt att göra något nytt med rutiner och slippa bemanningen och de här jävla tiderna. Undra hur många gånger arbetstidslagen blivit bryten den här veckan.

Lägger upp bilder på draken och sköldpaddan jag virkat imorgon om jag orkar!

tjurpupponsdag.

Lyssnar på pet shop boys och depeche mode och är allmänt syntskadad och missnöjd. Skönt att det är sista veckan med bemanningen. Jobbat dygnet runt nu nästan, och fick precis reda på att jag ska stanna kvar på fyrklövern i natt, och sen jobba till halv 3 imorgon. kul. Men Johanna, skärpning, det är ju bara 26 timmar.

Och på måndag börjar skolan. Nu har jag ansökt om studiebidrag, registrerat mig på kursen så nu är det bara att tuta och köra. Skönt att Gustaf också ska börja plugga så har vi varandra att bråka på när det är jobbigt. Från och med den 18de är det herr företagsekonomi och fröken socialpsykologi som gäller. Hoppas föresten att Isabelle jobbar ikväll, jag kanske skulle få låna böker av hennes kompis. Det hade ju faktiskt vart ganska najs.


Nähä, nu ska jag göra iordning sjuttielva matlådor, packa tandborsten och sen bege mig till jobbet. Sen sjukanmäler jag mig i helgen. I don´t pallar to jobba more this vecka.

Tisdag.

Har vart jättemycket jobb nu, det behövs extra personal på fyrklövern hela tiden just nu. Jag har vart där 12 timmar om dagen sen i fredags. Och i natt hade jag vaken natt, och imorgon 12.30 till 21.00. Helt slutkörd snart! Har lite inbokat i helgen, men jag måste få vila lite med, så jag tror jag ska avboka det...

Skriver mer så småningom, måste sova nu!

Fredag.

Igår var det jobb som gällde, sen åkte jag till Gustaf. Vi tog en liten promenad i kylan och sen bara umgicks vi och hade det mysigt. Blev lite star wars med, vi är inne på andra filmen snart. Jag ska banne mig se alla!

Idag var jag på dbt för första gången sen innan jul. Blev en del snack om svakan jag var i innan juluppehållet, och efter att ha pratat med min terapeut inser jag att det faktiskt är bättre nu. Vi pratade även om dödsfallet i måndags och det kändes skönt, att prata med någon som vet hur jag fungerade för två år sen när jag började i dbtn och nu. Det fick mig att förstå att jag kunde inte gjort något annorlunda i den situationen utan reagerade precis riktigt. Och för två år sen skulle jag definitivt inte kunnat samla mig och ta mig igenom natten som jag gjorde nu. Jag hade fått panik, inte kunnat göra någonting och sen skadat mig själv. Jag skulle ha trott att det var jag som dödade honom. Jag är så glad över att jag är på rätt väg!

Nu ska jag virka lite på min drake, lyssna på depeche mode och sen gå till jobbet vid 3.

Onsdag.

Idag åkte jag, pappa och Sofia upp till Oskarshamn och vi började med att hälsa på farmor. Hon var på ganska gott humör idag så det var rätt trevligt att träffa henne, trots att vi inte har någon vidare relation. Sen åkte vi och hämtade upp Anders och Tilda, min farbror och hans dotter. Vi tog med fika och kameror och åkte ut till Stånghamn, en klippstrand med massa öar runt om kring. Isen var så tjock så vi kunde gå runt 300 m rakt ut över vattnet. Riktigt fint var det och kanske en halvmeter snö. Härligt dag!


Virkat.



Här är pannbandet jag gjorde för ett tag sen!




Och ett par virkade frukter. :)


Just nu håller jag på med en liten blå drake, får se hur den blir. Många små detaljer som är pilliga så satan. Men det ska nog bli bra det med.

Tog lite kort i Oskarshamn idag med, berättar om dagen och lägger upp bilder lite senare.

Tisdag.

I förmiddagen ringde frun till han som gick bort i går natt när jag jobbade. Jättesöt är hon, undrade hur jag kände mig och så. Och visst, det känns okej, men jag plågas av tankarna att jag kanske gjorde någonting fel. Var jag inte tillräckligt snabb? Saker som jag inte tänkte på då, men som kommer upp nu som kunde vara ett tecken på att något var på gång. Varför ska man se allt sådant när det är försent? Måste släppa de här tankarna, för någonstans långt in vet jag att jag gjorde allt som stod i min makt den natten, jag skulle inte kunna gjort det annorlunda.

Den ordinarie personalen som jobbat hos honom bjöd in mig till ett möte de hade idag. Och eftersom jag var där den natten kände jag mig tvungen att komma. Jag var jättenervös innan, med dumma tankar om att de skulle komma på massa saker jag gjort fel. Men det gick utmärkt, och de frågade om vad som hände och vi pratade allmänt. Vi kom också överens om att lägga ihop till en dödsannons och om vi får för hans familj, gå på begravningen tillsammans.

Funderar på att ringa till frun någon dag, och bara höra hur det är med dom. Kanske komma och hälsa på. Vi delade trots allt den hemska natten tillsammans.



Imorgon ska jag till Oskarshamn med pappa och Sofia, vi ska nog träffa farmor (första gången på kanske ett och ett halv år), sedan träffa farbror och fotografera lite ute vid havet. Kan bli trevligt.

Har även haft ett par virkprojekt på gång som är klara, bland annat massa söta frukter, ett litet spöke och nu håller jag på med något som ska bli något slags djur. Bilder kommer när jag har ork!


Helvetes natt.

Som jag skrev igår så jobbade jag inatt. Till en början gick det ju bra, men sedan fick han svårare och svårare att andas, blev kallsvettig och helt okontaktbar. Jag fattade redan då att han skulle dö, han skulle inte klara det. Så jag och hans vän gjorde HRL tills ambulansen kom efter kanske 20 min, då tog de över andningsbiten med jag fick forsatta försöka få igång hans hjärta. Efter ett tag kom det en ambulans till och de åkte iväg. Jag och vännen stannade kvar hemma medans mannens fru och bror åkte med. Efter två timmar ringde de och sa att det var slut, han klarade det inte. Jag väntade tills de kom hem, sen satt vi och pratade någon timme. Sen kände jag att de behöver nog vara ensamma. Jag lovade att styra upp med bemmaningen så att personalen fick veta och sen åkte jag hem och lyckades somna.

Fick sms av bemanningen där det stod att jag skulle ringa, vilket jag gjorde. De som jobbat hos honom skulle ha ett möte imorgon och dom tyckte att jag skulle komma dit. Jag får väl nästan göra det, eftersom jag var med när allt det här hände. Fick även erbjudande med hjälp av kommunhälsan, men känner att jag inte behöver det just nu.

När sånt här händer förstår man hur orättvist livet är, och hur snabbt allt kan ta slut. En sån fin familj och så händer någonting sånt här. ALS är en sådan fruktansvärd sjukdom. Det var skönt för honom att allt hände då han fortfarande sov, att han slapp lida. Ingen människa ska behöva kvävas till döds. Hans fru lovade att ringa mig någon dag, vilket jag hopas hon gör. Mina tankar är hos henne konstant just nu, vill bara veta att det är okej.

Söndag.

Fick hoppa in som personlig assistent hos en man i natt, men det gick förvånandsvärt bra. Tungt som fan, men bra gick det. Ska iväg och jobba i natt med på samma ställe. Imorgon kommer jag vara helt fucked up i hjärnan, men det känns ändå inte jobbigt att gå dit. Dom var så tacksamma över den hjälp jag kunde ge dem. Det är skönt att känna sig behövd ibland! Nu ska jag försöka sova en stund och sen är det dags at dra! Unnade mig faktiskt två tidningar, en cola och en påse sura bilar tills i natt... :)


Ja, vilken dag?

Började nyårsaftonen hos Gustaf, där vi gjorde oss hunkiga och redo för kvällen. Sen åkte jag och Erna till stationen där vi mötte Olivia och tog bussen till ljungbyholm. Det första vi gör när vi kommer dit är att gå vilse. Vi ringde Matilda och frågade om vägen och Erna, helt utan lokalsinne, visste så klart exakt vart vi skulle. Vi skulle gå på vägen tills den tog slut och sen svänga av. Grejen var bara att vägen vi gick på aldrig tog slut. Då ringde vi Matilda igen och när vi förklarat vart vi var sa hon bara Oj! Jag kommer med bilen. Så  vi var helt fel och det var förbannat kallt. Men när vi väl var framme blev det en trevlig kväll. Vid halv elva någonting åkte vi tillbaka till stan där vi kom till ett väldigt mysko ställe, så jag och Erna skyndade oss bort dit Gustaf var och han precis i tid till tolvslaget. Efter en stund gick Erna till palace och jag stannade där. Vid halv två typ gick vi mot Ängö och en väldigt flummig efterfest med fem pers och en pappa. Kul avslutning på kvällen. :)

En hård dags slappande idag med film och pizza. För en stund sen vågade jag sätta mig i bilen och köra hem. Väl hemma är golvvärmen trasig så det är 13 grader här inne. Så  jag sitter med raggsockor, tjocktröja, flece och filt men mår ganska bra ändå.

RSS 2.0