tro och tvivel

Har äntligen fått träffa mina kära vänner igen! De har vart på tågluff i en månad nu, så det var inte helt fel att umgås igen allihopa. Först sågs vi hos Emmie och hade deeptalk om livet och kärleken, typ. Efter det packade vi kaffe, kakor och frukt och gick ner till vattnet och hade picknick. Sommarens sista? Sen drog vi upp igen och jag fick se på roliga Europabilder. Hade gärna vart med ute i vida världen, men ekonomin tvingade mig att vara hemma. Men så är det, det får bli en annan gång. :) Tack för födelsedagspresenterna, darlings!

Kanonfina örhängen och sötaste väskan!


Och vad hände igår? Jo, först sista nollningen, massa lekar och bus, sen gick vi runt på stan med ögonbindlar där vi stannade på olika ställen och fick göra bort oss. Sen smet jag tidigare, så jag missade det slutliga testet för att gå från nolla till etta. Men jag tror jag klarar mig rätt bra, ändå faktiskt! Blir det för mycket intryck på en gång blir jag väldigt trött, och med tröttheten kommer ofta ångesten. Så nu ska jag verkligen försöka fokusera på kroppen så att jag inte hamnar i depressionsträsket igen. Never more! När jag smitit hem la jag mig i soffan, helt slut. Kunde inte somna men kunde inte heller vara vaken. Sen gjorde jag mig i ordning för finsittningen på corehouse. Blev väldigt enkelt, svart linneklänning, svarta strumpbyxor, svarta skor, blommig kofta och blommiga örhängen.
Mötte upp Johanna på stationen sen gick vi till kåren. Sen blev det spex och kräftor i ett par timmar. Även en del sånger sjugna. Sen drog vi på mellanfest på norrgård där vi spelade spel, sjöng och hade det väldigt kul! Sen ville Johanna ta sig hem så då bestämmde jag att det var dax för mig med. Valde inte de bästa skorna så nu är de fulla med blåsor. Aj. Så jag ringde Gustaf som hämtade mig på cykel. Gull! När jag la mig i sängen somnade jag som en stock. Skönt!

Imorgon börjar allvaret. Första riktiga skoldagen. Det blir väl mest introduktion iof, men det ska bli kul! Är lite orolig för kemin som vi börjar med (800 sidor tjock kemibok på engelska). Men ändå känner jag mig peppad! Det här är något jag verkligen vill.


Knuff ska vara med. Överallt, hela tiden!


Snusmumrikarna. Jag fastnade INTE på bild den kvällen, men jag bjuder på den här. ;)


Nya klasskompisen Olivia. :)


Mellanfest på skolan.

Jag är en blåval, och jag kan ta dig härifrån

Vilket galej det var i onsdags! Först kom Johanna och Ellie hit till mig och förfestade med alkohol och dricka-massa-klunkar-spel. Sen drog vi ner till stan, köpte falafel och annat gott som vi åt på väg ner till Sveaplan. (kan ju påpeka att Johanna inte är så van vid vindarna i Kalmar, så hennes mat blåste bort!) När vi kom ner till Garden Partyt, köpte vi mer dricka och skakade rumpa. Träffade andra klasskompisar. Träffade även på Louise (gymnasiekompis) och Sanna (drillpolare). Sen helt plötsligt får vi reda på att drängarna ska spela. Så då blev det bonddans för hela slanten! Grymt kul. Kan ju även berätta att vi fick autografer, wihoo. ;)
Sen tänkte vi dra vidare till Vallen, Gustafs brorsa är DJ där, så jag fixade fritt inträde. Men när vi kommer dit är tydligen Johanna för full? Bullshit. Hon var nog den mest samlade av oss tre. Så efter tjafs med vakterna drog vi till Bistro och satte oss och pratade på uteserveringen. Mycket trevlig kväll! Sen blev det sleepover-party hos mig.
Kan ju inte säga att jag mådde för bra igår. Fyfan. Jag brukar inte bli långtidsbakis, men igår var det verkligen hela dagen. Så fort jag rörde mig snurrade hela skallen och jag mådde skit illa. Mensvärk på det också. Kanon! Somnade på Gustaf i soffan, och vaknade igen av att han bar mig in till sängen. Söt! Sen sov jag nog närmare tre timmar... när jag vaknade hade Gustaf gjort mat. Pluspoäng till honom.

Idag har jag donat lite hemma, diskat och plockat undan det värsta. Blev även en cykeltur till trädet för att träffa min terapeut. Fick en tid till läkaren nästa vecka, måste fixa med läkarintyget för mitt körkort och eventuellt höja venlafaxinet. Nu väntar jag på mamma som kommer och ska lämna min squeezebox och förhoppningsvis stanna och prata strunt en stund. När Gustaf kommer hem från jobbet ska vi åka och handla och sen laga tacos. Mumma!

En bild från i onsdags, på mig och en av drängarna. Lånad av sanna.

Svettig kille kan jag tala om!

Mr. Brightside

Sitter och lyssnar på musik, just nu Håkan Hellström och myser med mina katter. Försöker vila upp mig lite inför ikväll. Tycker att det ska bli kul, men ändå lite nervös eftersom jag är så känsligt för för mycket intryck på en gång. Men det ska nog gå bra! Har ju faktiskt inte så långt hem om det skulle vara så.

Idag var jag på föreläsning i Kalmarsalen, vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Det var en studieförberedande föreläsning, vilket gjorde att jag förväntade mig lite plugg-tips. Och det var det väl, ett par stycken. Det var mer snack om vilkja olika inlärningstyper det finns, om man lär sig via syn, hörsel eller att göra saker. Så fick vi göra ett test för att se vilken typ vi var, och eftersom jag kände igen mig lite i varje så gav det mig inte så mycket.

Sen drog Gustaf med mig ner till stan och bjöd på lunch. Vi gick till La Croissant och åt bakad potatis med kyckling. Sen gick vi runt och strosade lite på baronen. Väldigt trevligt! 

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli sex så att jag kan gå ner och möta mina nya kamrater. Vi ska ha lite förfest här hos mig. Ska gå och sminka mig lite nu, väntar med att byta om tills jag ser vad dom har på sig. ^^ Sen blire party!

Mitt favorit halsband: En färglad uggla från H&M:)

Nollning hela veckan

Då har jag blivit student! Började igår med upprop och rundvandring på stan. Grymt snygga orangea band har vi fått som vi måste ha i pannan hela veckan, om inte längre! På kvällen var vi på Lindö och lekte massa fula lekar, drack lite alkohol och sen begav vi oss till studentpuben. Sjukt mycket intryck, ljud och människor, vilket min hjärna inte riktigt klarade av. Så det böev en tidig kväll för mig!

Idag har vi köpt biljetter till Garden Partyt på imorgon. Kommer bli kul! På dagen ska vi på en studieförberedande föreläsning i Kalmarsalen, sen hem och fixa till oss. Efter det ska vi mötas igen, handla tacomat och sen ska vi till mig och käka och förförfesta. Sen drar vi oss till Norrgård (skolan) och förfestar lite till med andra studenter som inte är med på själva sittningen. Sen vid 10-tiden drar vi till Sveaplan och Garden Party! Kommer bli en lång med säkert rolig dag!


Jag bjuder på den!

Kapten Konkel.

Den här dagen började på ett lite annorlunda sätt må jag säga. De har börjat installera nytt bredband i huset där vi bor så de har hållt på att borra i väggarna i flera dagar. Jag har skrivit ett mail till de som äger fastigheten inte ska gå in med huvudnyckel när vi inte är hemma på grund av katterna. Men iallafall. Vi vaknar av borrandet i morse och de låter precis som om de står och borrar i vår lägenhet. Så vi blir ju lite paffa, börjar viska och försöker se om det är någon där. När de slutar borra blir det tyst. Knäpptyst. Och självklart är dom ju inte i lägenheten, utan precis utanför. Haha.

Sen drog jag och mormor över till Öland och Vida-museet. När vi kommit halvvägs märker jag att bensinen håller på att ta slut. Och hur många bensinmackar finns det på Öland? Typ inga. Men vi kom dit vi skulle och det var bra utställningar. Speciellt Ulf Trotzigs målningar. Kolla in dom, helt fantastiska! Sen körde vi tillbaka till Kalmar (hittade en bensikmack i Algutsrum. Puh.) och köpte skagenmackor i hamnen. Mysig dag.

I kväll har jag och Gustaf lagat fisk i foliepaket i ugnen med massa guttigt i. Mycket citron så det blir så där härligt syrligt. Tyvärr så läckte ett av paketen så jag har storstädat ugnen. Det du, mamma! Till det åt vi klyftpotatis, blomkål och paprika. Det är lätt något jag kommer laga fler gånger!

Efter som Knuff är lite dålig i magen sökte jag lite på det på internet och såg att man kunde ge bland annat kokt torsk och morotspure till katten för att lugna magen. Det har jag gjort nu, och lite fick hon i sig innan Lilla vän käkade upp resten. Någon som har ett tips vad man kan göra mer om en katt är dålig i magen? (inte diaree utan mer väldigt mjuk avföring)
Här om dagen kände jag att Knuff luktade illa och då hade lite bajs fastnat i rumpan så jag hade ju inget val utan fick torka bort det om jag inte ville ha kattbajs i soffan. (konkelbär helt enkelt) Och idag när vi plockade in tvätten kröp hon i alla kläder och när de fastnade på huvudetg såg det ut som en flygarmössa. Där av hennes nya namn: Kapten Konkel!


Trevlig dag.

Dagen började med en tur ner till tvättstugan, igen. Mycket tvätt når man är två! Mellan tvättvarven blev vi skjutsade till maxi av Gustafs mamma och pappa, där vi handlade loss. Riktig storhandling blev det. Gutt att ha det avklarat. När vi kom hem igen lagade vi lunch i form av nuggets, ris och currysås. Mums! När tvätten var upplockad och disken diskad knallade vi ner på stan. Där blev det lite mer shopping. Underlägg att ha under kattmatskålarna, mobilskydd till Gustafs mobil, och två böcker till mig. Den dagen min dotter blev galen av Michael Greenberg och Den långa vägen ur helvetet av Marilyn Manson och Neil Strauss.

Gustafs föräldrar kom förbi med bullar som nu blir vår kvällsmat. Vi är sugna men inte hungriga på mat. Man kan ju inte vara nyttig jämt.


oh. really?

<a>href="http://www.bloglovin.com/blog/1310743/svartvitalinjer?claim=nm6mwswx3ca">Följminbloggmedbloglovin</a>



Öh. Snygg länk.

i´m so tierd of being me

dessa jävla tankar hela tiden. kan dom bara inte försvinna? så trött på att behöva kämpa igenom dom varje dag, varje minut. börjar bli lite smått stressad med, hur ska jag klara att föra ett krig i min hjärna samtidigt som jag ska börja skolan? jag vet inte. på jobbet är det inga problem, där kan jag rutinerna i sömnen. en sak att jag är helt utmattad sen, men jag klarar det. men om en vecka är det en massa nya intryck, nya människor, nya rutiner och nya platser. jag ska verkligen ge allt.



Födelsedagskalas

Jag låter bilderna tala... ;)





shake that disease

Jahaja. Då var jag 20 år fyllda. Tiden går så jäkla snabbt! Hänger inte med riktigt. Födelsedagen började med att Gustaf gjorde frukost till mig med tända ljus och paket. Sen tog vi en snabbröj i lägenheten (Knuff älskar blomjord) och efter det tog vi en sväng till stan. Gick till systemet såklart, och behövde inte ens visa leg. Taskig! Nu sitter jag och dricker favorit saften appear, och väntar på besök. Syster och Johanna kommer. Jag och Johanna ska baka tårta och sen blir det nog chill på uteservering.




Måendemässigt är det fortfarande inte speciellt bra, men jag kämpar på. Försöker vara som vanligt, göra det jag brukar, men det gör mig helt slut. Allt kräver så mycket mera kraft. Har haft på 12timmars pass på jobbet i rad nu och det sög verkligen musten ur mig. Jag tappade saker i golvet, snurrade till det och har inte orkat göra mer än precis det jag behöver. Nu har jag en ledig helg, och det är välbehövligt.


Ibland är världen bara så orättvist. Varför just du? Det är så förbannat orättvist att sånt här ska hända fina människor. Du är bara ett barn. Du är stark och jag vet att du klarar det här, och även om jag inte finns bredvid dig tänker jag på dig.



the day the world went away

Idag har jag och Gustaf gjort stan. Vi brände lite mer pengar än vi räknat med, tror jag. Jag köpte en jättemysig shorta, en almanacka och storshoppade på apoteket. Till Gustaf blev det en sladd (ovanligt) och silvertejp. Nu ska moppjäveln lagas. Sen åkte vi till media markt och kollade mobiler. Jag har nästan bestämt mig för vilken jag ska ha, då min börjat lagga igen. (har lämnat in den så många gånger redan, orkar inte med en likadan till) Det blir isåfall en sony ericsson elm. En rosa. :P Sen gick vi över till citygross och skulle köpa mjölk och ägg, det blev en full korg och 3 filmer.

Vart mycket jobb veckan som varit också. Skrev på mitt lönebesked för juli idag. 160 timmar har jag jobbat. Så det blir en bra lön den här månaden iallafall! Nu har jag två veckor kvar på jobbet, väldigt lugna sådana. Sen börjar skolan. Pendlar jättemycket mellan vad jag vill. Ena stunden är jag sitpepp, nästa tvekar jag som fan. Suck. Men, jag börjar iallafall. Det får gå som det går. För jag orkar inte arbeta via bemanningen ett år till, och hur många fasta jobb eller vikariat finns det som undersköterska? Typ nada.

Snart kommer mamma och pappa och hälsar på. Om vädret håller i sig ska vi ner till hamnen och käka rökt fisk. Mums!

Föressten gjorde jag och Gustaf egen pizza igår. Vi gjorde degen på grahamsmjöl, bakpulver, smör och mjölk. Sen egen tomatsås, ketchup, tomatpure och pizzakryddor. Sen på med riven ost, tomat och skinka. Jättegott!


Det här är också en rubrik

Min första lediga dag på sjukt länge. Riktigt skönt! Idag har jag läst ut boken jag beställde från cdon och fick i tisdags. Om det så skulle kosta mig livet av Margaretha Sturesson. Ricktigt bra bok, rekomenderas.
Beställde även lite skivor därifrån. With teeth och the downward spiral med nine inch nails, kärlek är för dom med Thåström, Judgement med Vnv nation, walking on a dream med empire of the sun och sound of the universe med depeche Mode. Gutt med lite nytt i skivsamlingen.

Håller även på med tvätten, massa tvätt. Suck. Blir genast mycket mer när mannen har flyttat in. Men det är det värt! Igår fixade vi i ordning i lägenheten och flyttade in Gustafs möbler. Blev riktigt bra. Nu känns det genast mycket hemtrevligare. Nu har vi bara en enorm tavla och mina målningar som ska upp på väggarna. Sen är vi färdiga. :)

Mitt mående är väldigt mycket upp och ner just nu. Ena stunden deppig, nästa glad och sen fylld med smärtsam ångest. Men det värsta är inte det dåliga måendet, utan att aldrig veta hur jag ska må. Har gått åt många atarax de senaste dagarna för att min ångest inte ska paralysera mig på jobbet. Många säger att atarax är som sockerpiller, det kan jag förstå i vissa fall. Men när jag inte tar de regelbundet och tar högsta dos så lugnar dom faktiskt ner mig. Och det är jag glad för. För jag vill aldrig mer ha xanor. Och om jag någon gång får det ska jag aldrig behöva sluta, för abstinensen är hemsk.



"The world is just illusion trying to change you"

Lilla ego har rymt

Usch, jag har verkligen varit skitdålig på att skriva nu. Såg att det nästan var en månad sen... Och vad har hänt? Jobb, jobb, jobb. Har verkligen jobbar 100% +++. Men pengarna behövs, så det är värt det. Blir ett par tuffa jobbveckor till, sedan börjar skolan. Vet inte om jag skrivit det, tror inte det, men jag kom in  på hälsovetenskapliga programmet på universitetet i Kalmar. Har inte bestämt mig riktigt än. Orkar jag? Kan jag? Vågar jag? Jag vet inte, men jag hoppas det. Mina tvivel ligger väl i lite från i våras, då jag var tvungen att hoppa av socialpsykologin på grund av en inläggning på psyk. Har känt mig lite låg ett tag med, så det gör ju inte tvivlet mindre. Men, jag ska försöka. Skiter det sig så gör det det. Då är det bara att ta nya tag en annan gång.

Har även skaffat en kompis till Lilla vän. Min katt alltså. :) För ett par veckor sen flyttade kattungen Knuff in hos mig och Lilla vän. Och numera är jag också halvsambo. Gustaf har flyttat sin dator hit, och är här mer än hemma. Så snart så.

Det blev även en sväng till arvikafestivalen. Hur bra som helst. Nöjd att jag åkte, hittade ett par nya favoriter, bland annat vnv nation och nitzer ebb.


Nu ska jag försöka uppdatera lite oftare!



Knuff




Lilla vän

RSS 2.0